Како су Московљани за три седмице растурили покушај државе да уведе корона пропуснице

Грађани нису морали ни изаћи из својих кућа и протестовати на улици. Све што су учинили било је да кажу: Ниједна радња која ми тражи вакцинациону пропусницу неће од мене добити ни динар

Москва (Извор: Википедија)

(Телеграм канал Kampf für unsere Zukunft)

Пошто је градоначелник Москве Собјанин увео корона пропуснице, Московљани су просто престали ићи у радње које су те пропуснице захтијевале.

Најљепше у свему је што су се вакцинисани солидарисали с невакцинисанима. У свим радњама у којима се тражила пропусница промет је опао скоро на нулу.

Московљани се нису шишали, нису ишли у барове и ресторане, нису ишли у кина, нису ноћили по хотелима, нити су предузимали ишта друго за шта се тражила вакцинациона пропусница.

Власници радњи потом су се почели обраћати властима, бијесни због претрпљене штете.

Потпредсједник Савеза хотела и ресторана Владимирске области изјавио је да се увођење корона пропусница показало као горе од потпуног закључавања.

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин (Фото: Михаил Јапаридзе/ТАСС)

Тад су предузећа могла рачунати бар на неку врсту подршке државе, а с корона пропусницама тога нема.

Оно што не баш елитне елите нису предвидјеле је да Московљани просто неће хтјети учествовати у превари.

Пословни људи били су толико бијесни на градоначелника да је Собјанин 19. јула изненада и неочекивано објавио да више нико не мора користити вакцинационе пропуснице, уз смијешан изговор да је број случајева короне изненада почео опадати.

Али свако је знао шта је истина.

Био је то случај масовне грађанске непослушности, а да при том грађани нису морали ни изаћи из својих кућа и протестовати на улици. Све што су учинили било је да кажу: „Ниједна радња која ми тражи вакцинациону пропусницу неће од мене добити ни динар.“

Тако се то ради.

С њемачког посрбило и приредило: Стање ствари

Прочитајте још



Categories: Посрбљено

Tags: , , , ,

6 replies

  1. Јасно је да се очигледно радило о препоруци, а не директиви, јер да нису постојале оне друге продавнице и којима се могло куповати без пропусница, три недеље се не би могло издржати.

    8
    32
  2. @ Нијесте тачно пренијели

    Поштовани,
    Хвала на коментару.
    Нажалост, ми очито, као Ви, не правимо довољну разлику између “препоруке” и “директиве”, посебно кад сам градоначелник Москве (линк који смо приложили у самом чланку) говори о систему ОБАВЕЗНИХ QR кодова.

    38
    2
  3. Osvezavajuce, hvala na objavljivanju.

    12
    1
  4. Овај мој коментар о изборима није објављен на једном другом сајту:

    “Нисам баш сигуран у неуспешност бојкота, који се, не само код Срба, намерно брка са апстиненцијом.

    Бојкот избора подразумева да престанеш на комуницираш са онима који изађу на изборе, укључујући и властиту родбину, а маторима, који воле да заокружују, кажеш да од сада треба да виђају Вучићевог сина, пошто твог неће. Бојкот институција подразумева да пређеш улицу када видиш службеника или униформу, и да на вратима радње извесиш знак “пауза” када се приближе. Итд.

    Да оних 60-70% апстинената претвори апстиненцију у бојкот…”

    11
    3
  5. a šta ćemo ako se epidemiološka situacija u gradu Moskva stvarno poboljšala pa su QR kodovi postali nepotrebni? Pri tom je postojala preporuka a ne obaveza za prodavnice da ne puštaju ljude bez QR propusnica. To izvrtanje istine sa vaše strane mi pokazuje da sste još jedan od mnogobrojnih sajtova koji niču pred izbore s ciljem da zamajavaju ovaj već sluđen narod antivakserskim budalaštinama da ne bi razmišljao o sveopštem urušavanju države, svih institucija, korupciji, krađi, zagađenju vode, vazduha i temlje… Neću vas pratiti, sendvičari udbaški!

    1
    20
  6. У Русији имам пријатеља с којима сам у сталном контакту. Оно што сам од њих чуо у вези најновијих „корона-мѣра“ московских и руских државних власти се углавном поклапа с овим што је речено у чланку: власти су прѣтиле, уцѣњивале, забрањивале, застрашивале, пѣниле – а народ се по могућству понашао као да се ништа нѣ догађа, без сувишног таласања.

    Можда је у овом тренутку такво понашање и за нас најбољи рецепт. Са будалама се не врѣди расправљати.

    21

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading