Вилијам Вокер позива албанску дијаспору да се уједини

Верујем да ја, као неалбанац кога многи људи поштују, имам најбоље шансе да ујединим многе фракције дијаспоре широм света, рекао бивши амбасадор ОЕБС-а у Приштини и албански лобиста

Вилијам Вокер (Фото: Reuters/Stringer)

ПРИШТИНА – Бивши амбасадор ОЕБС-а у Приштини и албански лобиста Вилијам Вокер позвао је све Албанце који живе ван граница својих земаља да се уједине на предстојећим изборима како би њихови кандидати добили довољан број места у парламенту и понудио себе као њиховог представника.

Он се у поруци обратио дијаспори из Албаније, Србије, Северне Македоније и Црне Горе и поручио им да су они који су на власти не могу ништа да исправе, због чега позива на оснивање Покрета свих Албанаца који живе у дијаспори без обзира на порекло и политичко уједињење, преноси Коха.

Вилијам Вокер остао без уговора са Приштином

„Покрет ће се састојати од свих Албанаца, без обзира на порекло или друга опредељења. Верујем да ја, као неалбанац кога многи људи поштују, имам најбоље шансе да ујединим многе фракције дијаспоре широм света. Молим за вашу подршку”, рекао је Вокер, преноси Танјуг.

Он је додао и да су доносиоци одлука у целом региону политичари, а не патриоте, да имају моћ, али и да су веома корумпирани и веома зависни од међународних ментора са неалбанским мотивима.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Ја као неалбанац сумњам да сви Албнци желе да се уједине на овај позив. Зашто? Па зато што су и неки Албанци страдали од ОВК, неки су се иселили са те територије јер им не одговара оно што тамо имају након Вокера, неки су страдали у НАТО бомбардовању. Неки, можда, не желе да буду поистовећени са нарко владарима и/или злочинцима из редова свог народа. Некима су нестали чланови породице, ако ништа друго – сународници, само заго што је требало да сведоче у Хагу.
    Ја као неалбанац верујем да иза ратног хушкача, профитера и богато плаћеног преваранта Вокера чак и ОЕБС не би више стао.
    Колики је аванс Вокер добио за овај нови ратни поклич? Да ли је за ових 20 година већ потрошио ”зарађено”? Где живи, шта поседује, којим се послом у међувремену бавио? У каквом друштву се кретао? Да ли је у међувремену још неко слушао његов савет или тражио његов ангажман? Какво је његово стање здравља?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading