Италија: Суспендовани невакцинисани лекари на Сицилији

Случај суспендованих лекара на Сицилији није усамљен. Широм Италије спроводи се слична мера, јер према одлуци владе од ове године, медицинско особље је обавезно да се вакцинише

Ковид болница у Италији

На Сицилији локална здравствена установа суспендовала је 49 лекара за које је утврђено да се још увек нису вакцинисали против ковида-19, јавља агенција Анса.

„Лекар који може, а избегне да се имунизира, најгори је пример за друштво. Вакцинација је не само акт личне заштите већ и неопходна мера коју сваки лекар мора да предузме да би заштитио своје пацијенте и колеге”, изјавио је директор регионалне здравствене установе Анселмо Медеду.

Случај суспендованих лекара на Сицилији није усамљен. Широм Италије спроводи се слична мера, јер према одлуци владе од ове године, медицинско особље је обавезно да се вакцинише, у противном биће суспендовани, без плате, или распоређени на радна места где не долазе у контакт са пацијентима.

Око хиљаду суспендованих лекара већ је покренуло тужбу против ове мере.

Према писању агенције, у Италији има још око 45.000 медицинског особља који нису имунизирани, јавља Танјуг.

Енглеска: Вакцинисани заражени делтом могу да имају исту количину вируса као невакцинисани

Суспензија невакцинисаног медицинског особља није само питање поштовања или избегавања епидемиолошких мера, већ задире и у други проблем са којим се Италија суочава годинама – недостатак лекара и медицинских сестара.

У овом тренутку недостаје више од 60.000 медицинских сестара. Међу запосленим медицинским особљем, у болницама је много странаца, а више пута су путем својих синдикалних организација тражили боље плате и услове рада.

У италијанским болницама већ сада недостаје лекара, а према проценама, око 20.000 лекара специјалиста ће недостајати наредних година.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика. 20. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading