Предраг Кон: Медицински део Кризног штаба за озбиљне рестриктивне мере

На епидемиолошку ситуацију не утиче доминантно повратак грађана са летовања, већ понашање људи, тврди епидемиолог и члан Кризног штаба

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да се наредне седмице могу очекивати четвороцифрени бројеви новозаражених короном и да је „јасно да би требало донети врло озбиљне рестриктивне мере”.

„Нисам сигуран да ће до тога доћи, али сам сасвим сигуран да ће медицински део Кризног штаба за борбу против короне на томе инсистирати”, рекао је за ТВ Прва Кон, који је члан овог штаба.

На питање о евентуалном обустављању фестивала, свадби и сличних окупљања ако број дневно инфицираних пређе 1.000, он је рекао да „фестивали који су већ одобрени тешко да ће да се укидају, али ће бити заоштрено поштовање онога што је неопходно” да би се њима присуствовало.

Предраг Кон: Не очекујте да струка ћути, време за нове мере

„Оно што би могло да се крајње заоштри су ти контакти где до преношења највише долази, а то је ноћни живот, музика, све оно што одушевљава младе у ово доба године и јасно је да би ту морало доћи до рестрикције радног времена, све оно што је крајње непопуларно. Врло сумњам да ће бити донето”, рекао је Кон, преноси Бета.

Говорећи о убрзању заражавања, он је рекао да је опште познато да се мере против короне нe поштују, а додао је и да на епидемиолошку ситуацију не утиче доминантно повратак грађана са летовања, већ понашање људи.

Како је указао, нарочито је потпуно неприхватљиво да се у јавном градском саобраћају не носе заштитне маске.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading