Суд БиХ одредио притвор генералу Миломиру Савчићу због „порицања Сребренице“

Тужилац БиХ Ибро Булић током рочишта тврдио да је генерал Савчић неколико пута прекршио мере забране

Миломир Савчић (Фото: Спутњику уступила РТРС)

Суд БиХ одредио је притвор председнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу, потврдио је за РТРС Савчићев адвокат Миодраг Стојановић.

Стојановић је нагласио да је о одлуци телефонски обавештен и да ће уложити жалбу на ову одлуку у законском року од три дана.

Притвор је одређен по захтеву Тужилаштва БиХ.

Тужилац БиХ Ибро Булић је током данашњег рочишта тврдио да је генерал Савчић неколико пута прекршио мере забране и то када је давао изјаве за Алтернативну телевизију 11. јула у вези са проглашавањем Дана жалости и 23. јула о наметнутим допунама Кривичног закона БиХ.

БиХ: Валентин Инцко наметнуо забрану негирања „геноцида“

Булић је тврдио да је генерал Савчић прекршио мере забране и када је говорио о извештају Независне међународне комисије о Сребреници за Радио-телевизију Републике Српске 23. јула, као и изјавом за Телевизију „К3“ 27. Јула, преноси РТРС.

Додик: Ни у овој борби Савчић неће бити сам

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да одлука Суда БиХ о одређивању притвора Миломиру Савчићу нема никакве везе са правом и правдом, већ је искључиво политичка одлука ове правосудне институције.

„Република Српска пружиће Миломиру Савчићу сваку врсту подршке и у овој борби неће бити сам. Ова одлука Суда БиХ није донесена само против генерала Савчића, већ против сваког Србина у Републици Српској који не мисли и не прича онако како се свиђа Бошњацима“, истакао је Додик за Срну, пренела је РТРС.

Милорад Додик (Фото: А. Васиљевић)

Онима који ово раде, рекао је Додик, могу само да поручим да оваквим одлукама и оваквом политиком неће уплашити никога у Републици Српској, нити ће је дестабилизовати.

„Оваквим одлукама само ће створити још већи отпор сваког Србина према оваквој БиХ чији су сви елементи усмерени против Срба и Српске“, нагласио је Додик.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Ако РС не може гарантовати безбедност ветеранима ВРС у РС, које тзв. институције БиХ под контролом муслимана лове као Србе по ЦБиХ 1992, треба је званично укинути, јер су њени политичари из позиције и опозиције, који су укинули надлежности РС, као и сам народ, евидентно недостојни исте.

Оставите коментар