Владимир Зеленски: Ко воли Русију, нека иде тамо

Ако осећаш да је Донбас Украјина, ако поштујеш ту заставу, украјински језик, ако осећаш да си Украјинац, онда остани тамо, поручује председник Украјине

Владимир Зеленски (Фото: Спутњик/Алексей Никольский)

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да Донбас „никад неће бити руска територија”, а онима који воле Русију и желе да ова област уђе у њен састав поручио да „траже за себе место у Русији”.

„Ако неко живи данас на територији привремено окупираног Донбаса и сматра да је ‘наша ствар исправна – треба да будемо заједно с Русијом, ми смо Руси’, сматрам да је велика грешка да остане да живи у Донбасу. То никада неће бити руска територија”, рекао је Зеленски у интервјуу за ТВ Дом, пренео је Танјуг.

Он је поручио онима који воле Русију, а цео живот су провели у Украјини, али су осећали да је то Русија треба да „у име своје деце и унука иду и траже себи место у Русији”.

Тврди да је то исправно јер „без Украјине на тој територији, цивилизације неће бити”.

„Украјина ће се развијати, градиће се, а у таквом Донбасу – окупираном, одвојеном, никад неће бити развоја. Али, ако осећаш да је Донбас Украјина, ако поштујеш ту заставу, украјински језик, ако осећаш да си Украјинац, онда остани тамо, држи се, та ће територија у сваком случају бити ослобођена од окупације”, рекао је Зеленски.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading