Приштина: Подгоричанин Ристо Јовановић остаје у притвору

Приговорили смо на доказе које је прикупило тужилаштво, јер су суштински непоуздани и не тичу се навода из оптужнице, рекла Јовановићева адвокатица

Хапшење Риста Јовановића (Фото: Снимак екрана/Косово онлајн)

Апелациони суд у Приштини одбио је жалбу браниоца Ристе Јовановића за укидање одлуке Основног суда о једномесечном притвору, по оптужби да је наводно починио кривично дело „изазивање раздора и нетрпељивости”.

Јовановић је ухапшен 28. јуна, приликом обележавања Видовдана на Газиместану, а једномесечни притвор одређен му је неколико дана касније.

Јовановићева адвокатица Јована Филиповић је за РТС изјавила да је у међувремену поднела захтев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе.

Филиповићева је навела да је доставила списак са великим бројем сведока, особа које су све време биле поред Риста Јовановића на Газиместану и које једине имају непосредна сазнања о томе да ли је он изговарао оно што му се ставља на терет.

„Приговорили смо на доказе које је прикупило тужилаштво, јер су суштински непоуздани и не тичу се навода из оптужнице. Као доказ одбрана је приложила снимке из којих се види да Ристо Јовановић није подстицао на мржњу”, рекла је Филиповићева, преноси Бета.

Ристо Јовановић из Подгорице у притвору је у северном делу Косовске Митровице.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар