Вјоса Османи: Прича Веслија Кларка о Косову се мора чути у свету

Држава Косово је највећи пријатељ Сједињених Америчких Држава у Европи, рекао пензионисани амерички генерал Весли Кларк

Вјоса Османи (Фото: Егнеса Витиа/Викимедија)

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи разговарала је данас са пензионисаним америчким генералом Веслијем Кларком, бившим главнокомандујућим европским снагама НАТО у време интервенције у СРЈ, и рекла да се његова прича о Косову мора чути широм света.

„Ви симболизујете одлучност демократског света да брани људске животе, животе који су били угрожени само зато што су припадали некој другој националности”, рекла је Османи, пренео је Косово онлајн.

Према њеним речима, генерал Кларк ужива „вечиту захвалности” народа Косова за оно што је учинио за Косово у „најтежим тренуцима његове историје”, преноси Танјуг.

Кларк је изразио задовољство што се враћа на Косово, где га, како је рекао, увек срдачно дочекају.

Весли Кларк и Вјоса Османи (Фото: Kosovapress.com)

„Ова земља је створена захваљујући вашем бунтовном духу и упорности грађана ове земље да стекну слободу”, оценио је Кларк.

Поновио је спремност да настави да подржава Косово као и до сада.

Курти захвалио Кларку на НАТО интервенцији 1999.

ПРИШТИНА – Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти примио је данас бившег врховног команданта НАТО савезничких снага у Европи, америчког генерала Веслија Кларка, коме је захвалио на његовом вођству у „одлучујућој НАТО интервенцији у пролеће 1999. године”.

Курти је Кларку такође захвалио и на, како је рекао, „незаменљивој функцији и доприносу Сједињених Америчких Држава” и поновио одлучност Приштине да постане члан НАТО, преноси Косово прес.

Курти се састао са Кларком у пратњи министра одбране привремених приштинских институција Арменда Мехаја и министра економије Артана Ризванолија.

Кларк је изразио спремност да пружи подршку циљевима владе привремених приштинских институција за економски развој и социјални просперитет, преноси Танјуг.

„Држава Косово је највећи пријатељ Сједињених Америчких Држава у Европи”, рекао је Кларк, подсећајући се на време када му је председник Бил Клинтон, након последње посете Косову, рекао „да је Косово најбоља ствар коју је радио током његовог осмогодишњег председништва”, преноси Косово онлајн.

Кларк је додао да је „Косово успешна прича за САД”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 7. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

2 replies

  1. Е ако је „дежела“ Косово највећи пријатељ САД у Европи, на ниске су гране те САД спале. Није баш упутно хвалити се тако нечим.

  2. Wesley Clark, gleda da vidi Neko posao sa njegovom firmom sto ce Siptari debelo da plate.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading