Митрополит Иларион (Алфејев): Ко се не вакцинише, до краја свог живота ће искупљивати свој грех

Свакодневно се суочавам да људи долазе код свештеника како би се покајали што се нису вакцинисали или што нису вакцинисали своје ближње и невољно проузроковали смрт људи, рекао руски митрополит

Митрополит Иларион (Фото: Sputnik/Александар Милачић)

Они који не желе да се вакцинишу против вируса корона преузимају на себе грех који ће цео живот да искупљују, саопштио је шеф одељења Московске патријаршије за спољне црквене односе Иларион.

“Свакодневно се суочавам са ситуацијом када људи долазе код свештеника како би се покајали што се нису вакцинисали или што нису вакцинисали своје ближње и невољно проузроковали смрт људи. Они долазе и говоре: како са тим да живим?. Мени је чак тешко рећи како да живе с тим. Читав живот ће морати да искупљују свој грех. Грех је у томе што је мислио на себе, а није помислио на друге”, рекао је митрополит за телевизију “Русија 24”.

По његовим речима, сада треба размишљати, пре свега, о другим људима. Чак и ако човек лако подноси вирус корону, скреће пажњу руски владика, то не значи да он није преносилац болести.

Раније је РПЦ појачала мере у московским храмовима и манастирима због погоршања епидемиолошке ситуације.

Градоначелник Москве Сергеј Собјањин ситуацију у главном граду је назвао драматичном и позвао на обавезну вакцинацију радника у сектору услуга.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 7. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

11 replies

  1. Nažalost, rusko sveštenstvo je potpuno trulo, prepuno globalističkih agenata i plaćenika.

    41
    5
  2. “Митрополит Иларион (Алфејев): Ко се не вакцинише, до краја свог живота
    ће искупљивати свој грех”?!
    Свесно изазивање грађанског сукоба вакцинисаних и невакцинисаних!

    ”БЛАЖЕНИ СУ ОНИ КОЈИ СЕ ВАКЦИНИШУ недодовљно испитаним
    вакцинама, јер је њихово царство АНТИХРИСТА.”

    Иницијатори оваквих предлога купују карту за пакао!
    Верници би требало да бојокотују такве епископе и свештенство, да
    не одлазе у храмове којима они управљају, да не користе никакве
    верске услуге и уздрже се од прилога, ктиторства и куповине било
    чега у тим храмовима.
    Када пресуши доток новца, тек тада ће тим и таквим епископима и
    свештницима ”доћи из ПЕТЕ у главу”.
    ”COVID 19 = 19 VODCI !”



    Ко се не вакцинише – умреће, а ко се вакцинише – и пре ће!

    47
  3. А шта ћемо са онима који су вакцинисани па се упокојили (због дејства вакцине)?

    То јест, са онима који су такве наговорили или приморали да приме вакцину?

    Без одговора на ово питање осуда Митрополитива остаје некомплетна, да не кажем, тенденциозна и пропагандистичка.

    44
  4. Да не знам за великог папиног пријатеља и још већег екуменисту Митрополита Илариона, учинило би ми се да се спрда са вакцинисанима и са својом паством, чије исповести не чува и по цену живота. Овако. …

    44
  5. Григорије Валеријевић Алфејев је енглески доктор испразне мудрости, екумениста, паписта, прави ватиканац. Он је политички клинтоноид и брадати Димитрије Анатолијевић Медведев.

    36
  6. Ако је ово истина, онда су они у „слободном паду“.. Трагедија.. Чак сам својевремено поверовао и да су Трећи Рим. Али добро, људи смо, па нам се деси да понекад паднемо и у заблуду..

    25
  7. Хвала Стању ствари на објективном наслову!

    Погледајте друге портале и наслове које су ставили изнад истог овог текста: Руска црква позива на вакцинацију!

    Јасно је да један човјек, па макар био и митрополит, није и не може да буде пуноћа Цркве, и не може да као појединац говори у име цијеле Цркве.

    У име помјесне Цркве може да говори њен Свети Архијерејски Сабор. И тачка. Богу хвала ми папу немамо. Мада нам не мањка оних који би баш вољели да се нађу у тој улози, али то је већ друга тема.

    40
  8. Александар Цвијетиновић каже:

    “У име помјесне Цркве може да говори њен Свети Архијерејски Сабор.”

    Ви сте очигледно присталица тезе да жењеним људима није место на Сабору. Последица таквог понашања је потпуно отуђење свештенства од народа. Потпуно су одлепили, што се одлично види и из овог текста.

    15
  9. Ако се питамо ко је отупио оштрицу Христове вере, ко је бацио народ у патолошку дефанзиву тако што га је зомбирао испразним причама и лажима, ето то су овакви типови. Заиста нема ничег лепшег и часнијег од отвореног непријатеља, а тешко нама са оваквима!

    27
  10. Изгледа да поједини православни епископи који су имали ту “част”да се сусретну са РИМСКИМ ПАПОМ нису се пелцовали пре тога сусрета па се заразили ВИРУСОМ НЕПОГРЕШИВОСТИ.То је изгледа ситуација и са овим епикопом.Шта да радимо ми који имамо супротно искуство проповеди епископа који је на једној архјерејској летургији којој сам присуствовао , преосвећени је одлучно рекао да према информацијама које је он добио од медецинских стручњака СРБСКОГА и РУСКОГА национа ,свим силама да се трудимо да вакцину не примимо.Ко овде треба грех да искупљује ,и зашто таласа народ преосвећени ИЛАРИОН.Дали је достигао ниво “непогрешивог”.Шта ако греши,он ће да се каје а други да страдају.Можда сам ВАМ помињао да је моме сину професор доктор медицинских наука недвосмислено рекао да не прима вакцину јер у најмању руку ће изазивати стерилитет ,ако не и горе ефекте, које не може да предвиди.То му је речено пре годину дана.Али “непогрешиви”су увек у праву.

    28
  11. Има животињског царства и међу људима. Вуци, јарци,дивокозе, хијене ..на две ноге. Еволуција је то. Ко је нама крив кад смо заостали., као наш Морфи. Мој мозак је у првом веку-Христовом, не мре да појми ову ИТеологију. Биће боље,биће. Кад Господ дође, живуљке ће се разбежати

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading