Ватикан и Светска медицинска асоцијација: Отклонити митове који успоравају борбу против ковида

Aпеловано на све релевантне заинтересоване стране да предузму напоре да се супротставе антивакциналној кампањи и да се супротставе митовима и дезинформацијама о вакцинама

Ватикан (Фото: Pixabay)

РИМ – Биоетичко саветодавно тело Ватикана и Светска медицинска асоцијација апеловали су на предузимање свеобухватних напора у борби против антивакциналне кампање, као и на отклањање „митова и дезинформација” који успоравају борбу против корона вируса.

У заједничком саопштењу, те две групе су истакле да је одбијање вакцинације у сиромашнијим земљама последица историјских неједнакости и сумњи у западне фармацеутске компаније, преноси агенција АП.

Како се додаје, још „погубнији облик” вакциналног оклевања су „лажне вести”, митови и дезинформације о безбедности вакцина.

Из тог разлога је апеловано на „све релевантне заинтересоване стране да предузму напоре да се супротставе антивакциналној кампањи слањем јасне поруке о безбедности и неопходности вакцина, и да се супротставе митовима и дезинформацијама о вакцинама”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Упућен је и позив да се осигура правична расподела вакцина како би се осигурало да најсиромашније земље света имају једнак приступ вакцинама, као и оне богатије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 7. 2021)


ИСПРАВКА: Ранија верзија овог чланка погрешно је у наслову имала СЗО (Светска здравствена организација) уместо Светска медицинска асоцијација (World Medical Association – WMA).



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Да ли су разматрали и увођење оштријих мера у борби против неистомишљеника, попут спаљивања, као некад?

    20
  2. Е колико су нас задужили,па како да их не послушамо 😀.Пријатељи с карактером који се не мијења временом,ех!Квалитет брее

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading