Епархија захумско-херцеговачка уписана у регистар Црне Горе

Током пријема епископа Димитрија и милешевског Атанасија, премијер Здравко Кривокапић је уручио решење о упису епархије захумско-херцеговачке

Манастир Тврдош, седиште епархије Захумско-херцеговачке (Фото: Никола Тркља)

ПОДГОРИЦА – Премијер Здравко Кривокапић уручио је данас епископу захумско-херцеговачком Димитрију решење о упису те епархије у Јединствену евиденцију верских заједница у Црној Гори, док је епархија милешевска тек поднела захтев за упис.

Реч је о двема епархијама чији се делови протежу и на територију Црне Горе, а што је већ учињено са Митрополијом црногорско-приморском и епархијом будимљанско-никшићком.

Кривокапић је решење о упису епархије захумско херцеговачке уручио током пријема епископа Димитрија и милешевског Атанасија.

Епископи Димитије и Атанасије са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем (Извор: Влада Црне Горе)

Кривокапић је том приликом истакао да ће све што је влада испунити све што је обележила као свој циљ.

За Темељни уговор државе и СПЦ, који је природни наставак процеса отпочетог доношењем Закона о слободи вероисповести, Кривокапић је рекао да ће такође добити свој свечани епилог, саопштено је из његовог кабинета.

Кривокапић је рекао да ће тиме и све „злонамерне политичке игре и интриге бити сасвим демаскиране и обесмишљене”, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар