У Израелу, светском лидеру с бројем вакцинисаних, највећи број оболелих за последња три месеца

У Израелу, земљи са 9,3 милиона становника, обе дозе вакцине примило је 5,1 милиона људи, а још 400.000 одраслих добило једну дозу

Фото: Бета/АП

ЈЕРУСАЛИМ – Израел, светски лидер по броју вакцинисаних против короне, забележио је највећи дневни број оболелих у последња три месеца, док та земља настоји да сузбије ширење новог делта соја вируса.

Број смртних случајева није у порасту, преноси Гардијан.

Израелске власти планирају да вакцинишу децу и разматрају оштрије рестрикције за путовања на највећем аеродрому у земљи.

Забележен је, међутим, само један смртни случај у протекле две седмице.

Пријављено је 307 нових случајева, што је рекорд у задња три месеца, док је дан раније регистровано 293 новооболелих.

Протеклих месеци, Израел је поново отворио школе, фирме и места где се одржавају јавне манифестације. Истовремено, укинуте су готово све рестрикције пошто је вакцинисано око 85 одсто одраслог становништва. Премијер Нафтали Бенет најавио је план да се вакцинише на хиљаде деце, преноси Танјуг.

У Израелу, земљи са 9,3 милиона становника, обе дозе вакцине примило је 5,1 милиона људи, а још 400.000 одраслих добило је једну дозу.

Израел је претходно планирао да данас отвори своје границе за вакцинисане туристе, али након пораста броја новозаражених у последњих 10 дана, влада је ту одлуку померила на 1. август.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 7. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading