Петар Петковић: Повратници Драгици Гашић полиција у Ђаковици забранила да замени улазна врата

О каквом ми повратку и суживоту можемо уопште и да разговарамо, када Приштина не дозвољава ни базичне услове за живот, истиче директор Канцеларије за КиМ

Петар Петковић (Фото: М. Спасојевић)

Канцеларија за Косово и Метохију је оценила као „невиђен скандал и директну тортуру”, то што локална полиција јединој повратници у Ђаковицу Драгици Гашић, данас није дозволила да постави блиндирана врата на улазу у стан.

Директор те канцеларије Петар Петковић је навео да локална полиција прво није дозволила да се „дотрајала и улупана улазна врата на Драгичином стану замене”, него су јој тражили дозволу општине за монтажу. Петковић је у саопштењу навео да су локални инспектори, након што је Гашић попунила захтев у општини, дошли и запленили нова врата.

„Сада траже да се пре монтаже врата општини доставе докази о некаквом атесту као и докази произвођача о уплаћеним порезима, уз бројна друга документа”, рекао је Петковић, преноси Бета.

Он сматра да је то „незапамћени скандал и директна тортура” и нова, „најотворенија врста притиска да се Драгица отера са свог кућног прага”.

„О каквом ми повратку и суживоту можемо уопште и да разговарамо, када Приштина не дозвољава ни базичне услове за живот нашим повратницима и обрачунава се с вратима”, запитао је Петковић.

Према његовим речима, Канцеларија за Косово и Метохију ће свим расположивим каналима наставити да инсистира да се прекину притисци и напади на Драгицу Гашић и да јој се гарантује безбедност и нормалан живот.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading