Лондон: Министар здравља поднео оставку јер је љубљењем колегинице прекршио социјалну дистанцу

Мет Хенкок се извинио након што је пољубио и загрлио високо позиционирану помоћницу у својој канцеларији прошлог месеца, када је то било забрањено због пандемије

Мет Хенкок (Фото: Википедија)

ЛОНДОН – Министар здравља Велике Британије Мет Хенкок (42) поднео је вечерас оставку након што је прекршио социјалну дистанцу јер је пољубио колегиницу, јавио је Би-Би-Си.

У писму упућеном премијеру Борису Џонсону, Хенкок наводи да „влада дугује народу који се много жртвовао током пандемије”.

„Морамо бити искрени са народом ако их изневеримо, као што сам то ја урадио, кршећи правила”, написао је Хенкок у писму које је пренео Ројтерс.

Џонсон је одговорио да му је жао што је морао да прими његову оставку.

„Требало би да будете изузетно поносни на своју службу као министар здравља. Захвалан сам вам на подршци и верујем да је ваш допринос јавној служби далеко од готовог”, поручио је Џонсон.

Извор: Сан

Хенкок је био у средишту владине борбе против пандемије, говорећи грађанима да поштују строга правила, а чак је поздравио оставку прошле године угледног научника који је на сличан начин прекршио правила, подсећа Ројтерс.

Министар здравља се у петак извинио након што је лист „Сан” објавио да је пољубио и загрлио високо позиционирану помоћницу у својој канцеларији прошлог месеца, када је то било забрањено због пандемије, преноси Танјуг.

„Прихватам да сам прекршио смерницу о физичкој дистанци у тим околностима”, рекао је он и додао да је разочарао људе и јако жали због тога.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. „Прихватам да сам прекршио смерницу о физичкој дистанци у тим околностима”, рекао је он и додао да је разочарао људе и јако жали због тога.
    ++++
    Да жали много, што не може да настави.
    А наставио би он и даље, и да није било забрањено због пандемије.
    Да о томе штампа није обавестила грађане и његову фамилију.
    Онда се сетио да му је жао !
    Познато англо-саксонско лицемерје.

  2. Ма само кад нису седели на ‘ладном бетону, поготово не на реченој адреси (улица Даунинг, парна страна) и (епсилон) јој околини. Могли су тако да зачну нови (епсилон) сој а мало ли је сојева у (епсилон) околини те адресе зачето?

    И ко би то онда објаснио превареној супрузи, „изневереном народу“, мирним демонстрантима и разулареној струци? Овако је контрола штете авансно сочињена, нови талас пандемије сасечен у (епсилон) околини корена.

    Памтимо ли тзв. „угледног научника који је на сличан начин прекршио правила“ и поднео оставку прошле године? Требало би.

    Оставке се нешто не сећам али швалера са колеџа Империјал у Лондону, такође у (епсилон) околини горе поменуте адресе, памтим. Студенти под његовим туторством сочинили су рачунско-рачунарски модел преношења вируса (познатији под називом shit code) који је радо је цитиран у (епсилон) окружењу једне бракоразводне фондације а имао је и извесне последице на понашање влада земаља квинте и мимо њихове (епсилон) околине.

    Подсећања (на швалере) ради, прочитајте још:

    https://stanjestvari.com/2020/06/05/nemacke-poslovne-vesti-engleski-model-korone-najgora-softverska-greska-svih-vremena/

    https://stanjestvari.com/2020/12/15/velika-britanija-vise-od-hiljadu-ljudi-zarazeno-novom-varijantom-virusa-korona/ .

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading