Погођен хеликоптер колумбијског председника Дукеа 

Очигледно да је ово био кукавички напад, пошто се могу видети рупе на председниковој летелици, изјавио  колумбијски председник Иван Дуке Маркес 

Извор: mod.gov.rs

Колумбијски председник Иван Дуке Маркес потврдио је да је на хеликоптер којим је летео са другим званичницима извршен напад и да је летелица више пута погођена.

Инцидент се догодио у петак, док је председников хеликоптер летео кроз колумбијску регију Кататумбо, према Кукути, главном граду провинције Норте де Сантандер, потврдио је Дуке у видео поруци, преноси Ројтерс.

„Оно што је очигледно је да је ово био кукавички напад, пошто се могу видети рупе на председниковој летелици”, нагласио је колумбијски председник.

Поред њега, у хеликоптеру су били и други званичници, укључујући министра одбране Дијега Молана, министра унутрашњих послова Данијела Палациоса и гувернера Норте де Сантандер Силвана Серана.

Иван Дуке Маркес (Извор: ИН4С)

Из председништва је потврђено да у инциденту није било повређених, а надлежним органима дата су јасна упутства да пронађу оне који стоје иза напада на председнички хеликоптер.

У немирном регион Кататумбо, на граници Колумбије са Венецуелом, налазе се велике плантаже коке, главног састојка кокаина.

Ту делују и герилци левичарске Националноослободилачке војске (ЕЛН), бивши борци Колумбијских револуционарних оружаних снага (ФАРЦ) који одбијају мировни споразум из 2016. године са владом, заједно са наоружаним криминалним групама умешаним у трговину дрогом.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар