Предраг Кон: Још није безбедно, очекујемо да и код нас стигне индијски сој

Потребно је да се присутност вируса спусти до занемарљиве границе и све док не падне на једноцифрен број не треба да се опуштамо, јер још увек није безбедно, рекао др Кон

Фото: Н. Марјановић

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да у Србији још увек није „потпуно безбедна ситуација” и да очекује да и у Србију стигне индијски сој корона вируса. Кон, који је и члан Кризног штаба Владе Србије, напоменуо је да мора да се прати каква је епидемиолошка ситуација у свету, иако се у Србији ситуација стабилизује.

„Ми се приближавамо некој уобичајеној ситуацији, међутим, морамо да размишљамо да смо у пандемији глобално и да пратимо шта се дешава у свету да бисмо знали како да се штитимо од вируса”, рекао је он за РТС.

Када је реч о одржавању прослава, епидемиолог је саветовао да на те догађаје не треба да иду они који се нису вакцинисали, преноси Бета.

„Потребно је да се присутност вируса спусти до занемарљиве границе и све док не падне на једноцифрен број не треба да се опуштамо, јер још увек није безбедно”, рекао је он.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар