Израел: Вакцинисати децу од 12 до 15 година због делта соја

Израел прошлог месеца донео одлуку да адолесценти могу да се вакцинишу, али је до сада одлуку о томе препуштао родитељима

Вакцинација деце у Израелу (Фото: Menahem KAHANA/AFP/Profimedia)

Израел је данас издао препоруку да се сва деца од 12 до 15 година вакцинишу против ковида-19, због нових жаришта која је изазвала Делта варијанта вируса.

Израел је прошлог месеца донео одлуку да адолесценти могу да се вакцинишу, али је до сада одлуку о томе препуштао родитељима.

У ситуацији када је око три четвртине Израелаца примило вакцину, број новозаражених је нагло опао са 10.000 дневних случајева у јануару на једноцифрен број овог месеца.

Од тада је земља одустала од готово свих ограничења социјалног дистанцирања, иако су њене границе и даље углавном затворене за туристе.

Међутим, рецидиви ковид-19 забележени су у две школе прошле недеље, а дневна стопа позитивности поново се креће до 100, показали су подаци израелског Министарства здравља.

Као одговор на то Министарство је издало званичну препоруку о вакцинацији деце од 12 до 15 година, напомињући да се очекује да ће број путовања у иностранство порасти током лета.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс, 22. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар