Филипински председник Дутерте поручио грађанима: Бирајте – вакцина или затвор

Немојте ме погрешно схватити, у земљи влада криза. Огорчен сам на Филипинце који неће да послушају владу, објаснио Родриго Дутерте

Родриго Дутерте (Фото: Бета/АП)

МАНИЛА – Филипински председник Родриго Дутерте запретио је данас затворском казном онима који одбију да приме вакцину против корона вируса.

„Ви бирате, вакцина или ћемо вас послати у затвор”, рекао је Дутерте у телевизијском обраћању, након извештаја о слабом одзиву на вакцинацију на неколико локација у главном граду Манили, преноси Танјуг.

Његова изјава коси се са ранијим порукама здравствених званичника да је вакцинација добровољна иако се на њу подстиче, преноси Ројтерс.

„Немојте ме погрешно схватити, у земљи влада криза. Огорчен сам на Филипинце који неће да послушају владу”, објаснио је Дутерте.

Од 20. јуна на Филипинима је потпуно вакцинисан 2,1 милион људи, што је врло мали напредак с обзиром на то да је владин циљ да се до краја године имунизује до 70 милијуна особа.

У земљи која има 110 милиона становника до сада је потврђено више од 1,3 милиона случајева корона вируса, а преминуло је више од 23.000 људи.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading