Велика Британија: Одложено укидање антиепидемиолошких мера

Значајан део британске стручне јавности упутио је апел да се одложи укидање

Лондон током пандемије (Фото: Хенри Николс/Ројтерс)

Министри у влади Велике Британије потписали су предлог о одлагању укидања свих епидемиолошких мера од 21. јуна, а добро обавештени извори у влади најављују да ће активне мере остати на снази још најмање четири недеље после тог датума.

Би-би-си у јутрошњем извештају преноси да ће ноћни клубови бити затворени до даљег, као и да ће грађани бити подстицани да наставе да раде од куће када год је то могуће, а очекује се да ће премијер Борис Џонсон касније током дана лично потврдити ову одлуку владе.

Влада ће потом поднети предлог парламенту на гласање, где се очекује озбиљно противљење британских конзервативаца, иако је значајан део британске стручне јавности упутио апел да се одложи укидање мера како би се што већи број грађана вакцинисао и другом дозом вакцине.

Министар спољних послова Велике Британије Доминик Раб изјавио је да ће одлука да се одложи укидање свих рестриктивних мера зависити од тога да ли је однос између броја новозаражених и броја хопспиталозиваних погоршан.

У међувремену, број нових случајева инфицираних тзв. делта сојем корона вируса у Великој Британији је у порасту, преноси Танјуг.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading