САД: Новинар Кристофер Сајн који је открио тајне Клинтонове састанке пронађен мртав

Сајн дошао у жижу јавности када је обелоданио да се Бил Клинтон нашао са тадашњом државном тужитељком Лоретом Линч, у исто време када је ФБИ водио истрагу против Хилари Клинтон

Бил Клинтон и Кристофер Сајн (Извор: Курир)

Новинар Кристофер Сајн (45), који је открио причу о тајном сусрету 2016. године између Била Клинтона и тадашње државне тужитељке Лорете Линч, пронађен је мртав у свом стану.

Његово тело је пронађено у његовом стану у Бирмингему у Алабами у суботу ујутро око 8 сати. Његова смрт се истражује као самоубиство. Иза себе је оставио жену Лауру и три сина.

“Наше најдубље саучешће делимо са Кристоферовом породицом и блиским пријатељима. Изгубили смо поштованог колегу чији ће неизбрисив отисак заувек служити као обележје пристојности, поштења и новинарског интегритета. Можемо се само надати да ћемо наставити његово наслеђе. Нека његово сећање буде благослов”, изјавио је Ерик Ленд потпредседник и генерални директор телевизијске куће ABC, за коју је Сајн дуго радио.

Сајн је дошао у жижу јавности када је обелоданио да се Бил Клинтон на Међународном аеродрому у Фениксу нашао са тадашњом државном тужитељком Лоретом Линч, у јуну 2016. године, у исто време када је против Хилари Клинтон ФБИ водио истрагу због употребе приватног мејл сервера у службене сврхе, док је била државна секретарка.

Лорета Линч је инсистирала да са Клинтоном није разговарала о било ком питању из истраге.

Хилари Клинтон и Бил Клинтон (Фото: : AP/TANYA MOUTZALIAS)

Истрага је иначе требало да утврди да ли је Хилари Клинтон користила приватни мејл како би примала поверљиве податке, уместо заштићени службени мејл. Сумња се да је и то био један од разлога зашто је касније те године изгубила на председничким изборима од републиканског кандидата Доналда Трампа.

Сајн је након тога доживео велику популарност која му је омогућила да објави и књигу, али је такође примао и велики број претњи смрћу.

“Мојој породици је прећено. Кредитне картице су хаковане”, рекао је Сајн недавно.

Кристофер је написао књигу под називом “Тајна на асфалту” о аферама Клинтонових. Сајн је одбацио тврдње Лорете Линч да се случајно срела са Клинтоном, већ је тврдио да је то био планирани састанак.

Опрема: Стање ствари

(Курир, 13. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading