Виола фон Крамон: Има пречих ствари од Заједнице српских општина

Известитељ за тзв. Косово у Европском парламенту истакла да је Заједница српских општина сигурно једно од питања, али има толико тога што би српска заједница могла да уради на том процесу

Фото: Deposiphotos/dk_photos

Известитељка за Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон каже да је веома битно да су “САД на нашој страни у дијалогу” Београда и Приштине.

Она је додала да је то важно, јер су “САД потребне због стабилности на дуже стазе”.

Виола фон Крамон је ово рекла за “Косово онлајн” поводом недавне посете специјалног изасланика САД Метјуа Палмера и специјалног представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака Београду и Приштини.

Истиче: “Специјални представник Палмер је почео да ради под администрацијом председника Трампа, али се нада да ће сада моћи да настави свој рад на начин, који заиста помаже мултикултуралној сарадњи”.

“Европски актери сигурно цене посвећеност председника Бајдена и да, регион заиста треба подршку САД. Заједница српских општина је сигурно једно од питања, али има толико тога што би српска заједница могла да уради на том процесу. Верујем да у дијалогу има других хитних ствари, али се надам да ће јун представљати свеж старт у процесу”, навела је Виола фон Крамон.

Опрема: Стање ствари

(b92, 7. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading