Митрополит Јоаникије: Сарадња световне и духовне власти је могућа

Драго нам је да су са нама људи који су сменили бивши режим, који је показао примитивизам, рекао новоизабрани митрополит Јоаникије

Митрополит Јоаникије (Фото: Небојша Марјановић)

ЦЕТИЊЕ – Световна и духовна власт нису исто, али могу да сарађују и раде заједно на добро народа, на добро хришћана и на добро свих осталих, ма којој вери припадали, поручио је митрополит црногорско приморски Јоаникије.

Како је објављено на порталу Митрополије црногорско-приморске, он је са жаљењем констатовао да у Црној Гори то још није заживело, али да се нада да хоће с доласком нове власти.

„Надамо се да ће то учинити наше власти. Ево га овде господин премијер, и министри, који су верујући људи. Драго нам је да су са нама људи који су сменили бивши режим, који је показао примитивизам. Морам то рећи тако, јер су се дрзнули, не само да прекрше Милански едикт који је у темељу европске цивилизације, него и основну људскост и поштење”, рекао је митрополит Јоаникије.

Он је то рекао јуче на литургији у Цетињском манастиру, где је свечано дочекан, после литургија одржаних у манастиру Ђурђеви ступови и Саборном храму у Подгорици, а након што га је Свети архијерејски Сабор изабрао за наследника митрополита Амфилохија, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Kako nas prave budalama. Nevladina organizacija SPC, se bori za interes srpskog naroda. Kad god nesto treba da ucine za narod oni se kako sami kazu ne bave politikom! Medjutim cim se bave politikom, oni podrzavaju svoju sekularnu otadzbinu i sa istom saradjuju, a stetu dugorocno ima samo narod! Nemojte vise narod braniti. I kad je mitropolit Amfilohije, kao i Atanasijem Jeftic, Irinej Bulovic kao i vladika Porfirije, celivao ruku svetom ocu Papi, verovatno se i tada iskljucivo sluzilo srpskom narodu…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading