Ивица Дачић: Шојгу ми је рекао да је Србија једина слободна земља у Европи

Председник Скупштине Србије навео да руски министар одбране сматра да су све остале земље, милом или силом, на неки начин заробљене

Ивица Дачић и Сергеј Шојгу (Фото: Огњен Стевановић/Танјуг/Министарство спољних послова)

Председник Народне скупштине Ивица Дачић открио је детаље разговара са недавног састанка у Москви са Сергејом Шојгуом, наводећи да је руски министар одбране оценио да је Србија једина слободна земља у Европи.

„Он је мени рекао да високо цени Србију јер је Србија једина слободна земља у Европи која је независна и самостална у доношењу одлука“, изјавио је Дачић, гостујући на ТВ Пинк.

Дачић је навео да Шојгу сматра да су све остале земље, милом или силом, на неки начин заробљене и да оно што се некада говорило за Совјетски Савез да је „тамница народа“, сада важи за Европу и велики део света.

Дачић је пренео и став Шојгуа да су неке западне институције сада довеле до тога да неке европске земље нису у стању да доносе одлуке које су у њиховом интересу.

Шојгу је рекао и да је сигуран да ће ово руководство, са председником Александром Вучићем на челу, издржати све притиске, додао је Дачић.

Подсетимо, Дачић се пре три дана састао са Шојгуом који је том приликом изјавио да руско Министарство одбране намерава да настави да развија интензивну сарадњу између Србије и Русије у војној и војно-техничкој сфери.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. То би и била, заиста – слободна и народна држава – да није отета од уцењених, покварених, послушних, интересних, слугу страних интереса, само-по-имену-политичара и свих других активиста који раде у корист страног чиниоца.

    11
  2. 🤣👎..

Оставите коментар