Доналд Трамп угасио своју платформу за комуникацију

Повратак председника Трампа на друштвене мреже можемо да очекујемо вероватно за два или три месеца са сопственом платформом, изјавио његов помоћник Џејсон Милер у марту

Доналд Трамп (Извор: BBC)

Канал комуникације Доналда Трампа тренутно је угашен, рекао је његов помоћник за америчку телевизијску мрежу ЦНБЦ.

„Мрежа је свакако била само помоћно средство у склопу много ширих напора које предузимамо”, појаснио је одлуку Џејсон Милер.

Платформа, названа Директно са стола Доналда Трампа, почела је да ради прошлог месеца и служила је бившем председнику да објављује сопствени садржај, уз саопштења за медије и снимке.

Трампу је забрањено да користи Фејсбук и Твитер после нереда на Капитол Хилу.

На платформи Директно са стола Доналда Трампа постоји одељак ка званичној страници бившег председника, који је сада уклоњен.

Милер је на Твитеру потврдио да су то први кораци повратка бившег председника на мреже, иако није познато када и како ће се то реализовати.

На веб сајту, који се често описује као блог, могу се видети разни Трампови постови, а посетиоци могу да лајкују и деле садржај као на Фејсбуку и Твитеру.

Линк ка веб сајту сада директно усмерава посетиоце на страницу, охрабрујући их да се пријаве за обавештења које ће Трамп слати.

У марту је Милер рекао Фокс њузу да мисли „да повратак председника Трампа на друштвене мреже можемо да очекујемо вероватно за два или три месеца са сопственом платформом”.

О Трамповој платформи се говори од почетка године, али није познато како би могла да изгледа.

Неки су мислили да је платформа заправо Директно са стола Доналда Трампа, али је Милер потврдио да није рекавши да „ће по том питању имати додатне информације у блиској будућности”.

Трамп и његови твитови

Бивши председник је био страствени корисник друштвених мрежа које је користио како би се директно обраћао пратиоцима.

Од како су га забранили на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму и Јутјубу, бивши председник се не чује као раније, иако је преко веб сајта у комуникацији са присталицама од јануара.

Извор: BBC

Трамп је био ентузијастичан твитераш, твитовао је често током дана, некад и током ноћи о различитим темама, па и о изборима 2020. године, а корона вирус је назвао лажним вестима на профилу који прати 90 милиона људи.

Истог тренутка налог на Твитеру му је био забрањен.

Надзорни одбор Фејсбука недавно је подржао одлуку о платформи, али је наложено да га опет преконтролише за шест месеци.

Представници Јутјуба кажу да ће реактивирати Трампов налог када се смањи опасност од „стварног насиља”.

Опрема: Стање ствари

(BBC, 3. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading