Аљбин Курти: На Косову не може бити формирана Заједница српских општина

Косово не може имати провинције које деле грађане, па стога не може имати ни Заједницу српских општина, рекао премијер тзв. Косова

Аљбин Курти (Фото: ФоНет)

Премијер Косова Аљбин Курти казао је да нема притиска од ЕУ ни од САД да настави дијалог између Београда и Приштине, додајући да ће дијалог ипак бити одржан средином јуна.

“Састанак ће бити средином јуна. Нема притиска, непрестано се воде дискусије, дијалог ће бити принципијелан, биће поштен, где Косово није објекат за столом већ је страна у разговорима са знањем, нашим програмом и са савешћу и одговорношћу коју смо увек показивали”, рекао је Курти.

Косовски премијер је навео да Косово не може имати провинције које деле грађане, па стога не може имати ни Заједницу српских општина.

“Чини ми се да је одговор на то шта ће се догодити са ЗСО изречена петицијом грађана и тадашњим акцијама опозиције, а верујем и пресудом Уставног суда. На Косову не можемо имати етничко удружење, тако да неопходно је да се интегришу сви грађани без обзира на етничку припадност, а не да се правимо здања које ће их одвајати и делити”, закључио је Курти.

Опрема: Стање ствари

(Радио Ким, 1. 6. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading