Инстаграм оптужен да је цензурисао поруке подршке Палестинцима

Инстаграм оптужен за потискивање про палестинских порука током сукоба у Гази

Извор: kakolako.info

Инстаграм мења начин на који приказује садржај након што је оптужен за потискивање про палестинских порука током недавног сукоба у Гази.

Платформе друштвених медија током недавног сукоба у Гази су се у великој мери користиле за ширење порука подршке на обе стране.

Наводи се да је апликација фаворизовала оригинални садржај у својој функцији „приче” у односу на постојеће, поново дељене постове, али ће им сада пружити једнак третман, преноси Би-Би-Си.

Тренутни систем је имао „већи утицај од очекиваног” на неке врсте радних места, међутим то је био нежељени ефекат, а не покушај цензуре неког одређеног становишта, рекли су из компаније, преноси Танјуг.

Портпаролка компаније рекла је да је логика давања приоритета оригиналним објавама била да већина корисника Инстаграма има више прича које треба следити него време да их провери, а из компаније верују да су људи „више заинтересовани за оригиналне приче својих најближих пријатеља”.

„Такође је довело до тога да људи верују да смо потискивали приче о одређеним темама или гледиштима. Желимо да будемо заиста јасни да то није случај”, рекла је.

Портпаролка је такође додала да је компанија видела овај проблем током дужег временског периода и да то није била само реакција на недавну полемику.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар