Доника Гервала: ОВК после рата убијала Србе, Роме и своје противнике

Министарска спољних послова тзв. Косова изјавила да су припадници тзв. ОВК током послератног периода починили убиства Срба, Рома, Албанаца и противника ОВК, а затим негирала своју изјаву

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Министарка спољних послова привремених институција самоуправе у Приштини Доника Гервала негирала је да је рекла да су припадници тзв. ОВК током послератног периода починили убиства Срба, Рома, Албанаца и противника ОВК, рекавши да су то речи новинара Андреаса Рајха који ју је интервјуисао, а не њене.

Она је за швајцарски „Ноје Цирхер цајтунг“ (NCC) рекла да би послератна убијања требало да се истраже, а како је навела, у тексту стоји да је рекла да су после повлачења српске војске са Косова припадници тзв. ОВК вршили убиства, преноси Лајми.

„Цитат у вези са ОВК из швајцарских новина NCC има само једног аутора и зове се Андреас Рајх. Цитати изражавају мишљење новинара, а не моје. Овакве дезинформације су могле да се избегну да су текст и немачки цитати добро схваћени пре него што је цитат објављен у таквим формама“, написала је Гервала на свом Фејсбуку.

Према њеним речима, ради се о кампањи против Косова.

„Нечије инсистирање да нападне наше достојанство и посвећеност држави не може да функционише злоупотребом ОВК. Не очекујем, али била би коректна корекција вести и претрес оних медија који су то објавили“, написала је Гервала.

Претходно је приштински лист Газета објавиo да је Доника Гервала изјавила да су припадници тзв. ОВК током послератног периода починили убиства Срба, Рома, Албанаца и противника ОВК.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар