Андрија Мандић: Кривокапић више нема поверење Демократског фронта

Кривокапић није ушао у политику као стручњак за економију или право, већ је доведен да реши конкретна питања, а једно од кључних је управо Темељни уговор са СПЦ, рекао Мандић

Андрија Мандић (Извор: N1)

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, одбијањем да потпише Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ), изгубио је поверење и више нема подршку Демократског фронта (ДФ), саопштио је један од лидера тог политичког савеза Андрија Мандић.

Он је рекао да ће о следећим потезима наредних дана разговарати унутар савеза „За будућност Црне Горе“ и партнерима са којима имају већину у парламенту.

ДФ заједно са Демократама и УРА-ом чине парламентарну већину након избора 30. августа.

Мандић је за А1 телевизију рекао да Кривокапић није испунио очекивања како црквених кругова који си га предложили за носиоца листе коалиције „За будућност Црне Горе“, тако и грађана који су на парламентарним изборима 30. августа прошле године гласали за смену власти.

Како је истакао, Темељни уговор Владе Црне Горе и СПЦ усаглашен је почетком априла, а Кривокапић је, одбијајући да га потпише, направио тежак скандал.

Мандић је казао да Кривокапић још има шансе да реагује тако што ће отићи у Патријаршијски двор и потписати Темељни уговор.

„Кривокапић није ушао у политику као стручњак за економију или право, нити као искусан политичар, већ је доведен да реши конкретна питања, а једно од кључних је управо Темељни уговор са СПЦ“, указао је Мандић.

Опрема: Стање ствари

(N1, 30. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading