Константин Ватхијотис: Хитлер се 2021. године вратио у унапређеном издању

У Немачкој праве концентрационе логоре за порицаоце корона вируса. Хитлер је опет овде, рекао проф. Ватхијотис дајући отказ на факултету у знак протеста због мера грчке владе против вируса корона

Константин Ватхијотис (Извор: Епархија зворничко-тузланска)

Ванредни професор кривичног права Демокритовог универзитета у Тракији, Константин Ватхијотис, дао је отказ на Правном факултету у Комотини у знак протеста против мера грчке владе против вируса корона, остајући при свом ставу да оне понижавају демократију.

За оставку омиљеног професора, који је на оригиналан начин у својим предавањима спајао кривично право и филмску уметност, његови студенти су сазнали слушајући емисију на грчкој радио станици Focus FM. Том приликом проф. Ватхијотис се обратио својим студентима следећим потресним речима:

„Данас је дошло време за мој последњи час, који се неће одржати ни у амфитеатру ни преко срамног телевизијског екрана… у дигиталној затворској ћелији, коју је изградила госпођа Керамеос (министарка просвете – прим. прев.), пратећи глобалистичке сатанистичке инструкције. Последњи час ће се одржати пред вашим слушаоцима.

Овај час је најава моје оставке на место ванредног професора кривичног права на Правном факултету Демокритовог универзитета у Тракији, коју ћу дати у року од неколико сати“, изјавио је господин Ватхијотис у току емисије уживо Деспине Ботици.

„Сваки минут који се губи је драгоцен и грчки народ мора да схвати где се налазимо“, нагласио је уважени професор у изузетно дирљивом обраћању.

„Ситуација указује на то да следи нови ‘унапређени’ напад против Грка. Не могу да наставим овако затворен и заробљен у једној дигиталној затворској ћелији, не пристајем да се понижавам на овај начин“, карактеристично је навео.

О разлозима који су га навели на ову одлуку, професор Ватхијотис је рекао: „Хитлер се вратио у унапређеном издању, у Немачкој праве концентрационе логоре за порицаоце корона вируса“.

„Хитлер је опет овде. Ако сви почнемо да дајемо отказе, држава ће се парализовати. Ако не дајемо отказе и саучествујемо у овој диктатури, онда је одобравамо и потхрањујемо. Нисам више неопходан на Универзитету, али јесам неопходан мојој отаџбини. Своју службу ћу ставити на располагање Грчкој и мојој вери“, изјавио је проф. Ватхијотис.

Са грчког превела: Валентина Аврамовић

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Епархија зворничко-тузланска, 23. 5. 2021)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Kad ne bi bilo Grka (Ellunes), trebalo bi ih izmisliti. Bravo profesore. Non passaran

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading