Од првог септембра основци ће учити о вештачкој интелигенцији

Ове године у основне школе се уводи предмет основа вештачке интелигенције

Фото: Unsplash

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да ће ђаци у основним школама од првог септембра ове године добити предмет основа вештачке интелигенције, што је, каже, наставак трансформације школа.

„Ове године настављамо трансформацију наших школа увођењем основа вештачке интелигенције у основне школе”, рекла је Брнабић на затварању Копаоник бизнис форума.

Подсећа да ове године из основних школа излази прва генерација матураната који су у протекле четири године као обавезан предмет имали информатику и програмирање.

„Они ту технологију и знање носе са собом, то им долази потпуно природно и они ће само за неколико година доћи у ваше компаније да раде”, поручила је премијерка учесницима бизнис форума.

Каже да је држава тим поступком, који је почео 2017. године, створила ненадокнадиву предност не само у односу на земље региона, већ и у односу на већину европских земаља.

Премијерка наводи да се наставља и са увођењем интернета, рачунарске опреме и дигиталних уџбеника у све школе у Србији и каже да ће тај посао држава привести крају до септембра 2022. године, преноси Танјуг.

„Тада ће наше школство бити комплетно опремљено и технологија ће постати саставни део учења”, закључила је Ана Брнабић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар