Ана Брнабић: Крај епидемије ако се вакцинишу и млађи од 30 година

Сви желе да дођу у Србију да се вакцинишу, а молим наше грађане да будемо одговорни до краја и да ставимо тачку на пандемију, рекла председница Владе

Ана Брнабић (Фото: Танјуг/Влада Републике Србије)

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас да је у Србији вакцинисана 2.464.701 особа, што је око 45,6 одсто пунолетног становништва и поново је позвала грађане, посебно млађе од 30 година, да се вакцинишу и да на тај начин „ставимо тачку на епидемију”.

Брнабићева је у Скупштини Србије одговарајући на питања посланика рекла да је ревакцинисано 1.963.486 грађана и нагласила да Србија има довољно вакцина, те да може да вакцинише више од три милиона људи.

„Да ниједну додатну вакцину не добијемо, имамо довољно да вакцинишемо 3.115.000 људи, а већ данас стиже додатних 100.000 Спутњик Ве вакцина. Сви желе да дођу у Србију да се вакцинишу, а молим наше грађане да будемо одговорни до краја и да ставимо тачку на пандемију”, рекла је Брнабићева, јавља Танјуг.

Премијерка је рекла да је епидемиолошка ситуација у нашој земљи све боља и стабилнија и да пада проценат позитивних у односу на тестиране, наводећи да према последњим подацима он износи око три одсто, што је, каже, веома добро.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading