Хрватска: Зоран Милановић вратио одликовања Бранимиру Главашу

Хвала Богу да имамо председника који поштује Устав, законе РХ и судске праксе, написао је Бранимир Главаш

Бранимир Главаш (Фото: АП фото)

Председник Хрватске Зоран Милановић поништио је одлуке о одузимању одликовања и чина Бранимиру Главашу.

Одликовања и чин Главашу је 2010. одузео тадашњи председник Иво Јосиповић. Тада је Главашу одузето седам одликовања и чин генерал-бојника.

Милановићева одлука о престанку важења Јосиповићеве одлуке објављена је у Народним новинама (НН 59/2021- 1139), а наводи се да је донета 21. маја на предлог Државног повереништва за одликовања и признања Републике Хрватске и то на темељу две судске одлуке, које представљају преокрет у случајевима „селотејп“ и „гаража“, у којима се Главаш терети за ратне злочине, пренео је Индекс.

На одлуку је реаговао и Главаш. На свом профилу на Фејсбуку написао је:

„Хвала Богу да имамо председника који поштује Устав, законе РХ и судске праксе, а не као она ‘кокош’ која је, након што је изгубила председничке изборе, показала средњи ‘прст’ целој нацији.”

Главаш је пред председничке изборе 2020. године дао подршку Зорану Милановићу. Рекао је тада да му се Милановић свиђа као политичар и да је увек био коректан према њему.

„Код њега нема лицемерја и лажи, било то некоме право или криво. Ја га као таквог прихватам. Сматрам да је фајтер и дипломат. Дакле, мангуп и политичар, дипломата и домољуб. Зато има моју потпору“, рекао је Главаш тада, пренеле су Вечерње новости.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 29. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар