Ана Брнабић: За сада беспредметно говорити о нашем прикључењу санкцијама Белорусији

Белоруске власти присилиле су авион компаније Рајанер да слети у Минск и притвориле новинара Рамана Пратасевича и његову девојку, због чега су лидери ЕУ позвали на хитно увођење санкција Белорусији

Ана Брнабић (Фото: Влада Србије/С.М.)

НОВИ САД – Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је данас да је за сада беспредметно коментарисати да ли ће се Београд прикључити санкцијама Брисела против Белорусије.

„Нисмо у Србији још ништа (званично) видели, тако да је беспредметно да коментаришем шта би било кад би било, хајде да видимо о чему се ради, па ће онда Србија да одлучи у односу на те ствари, у односу на наше европске интеграције и аспирације али и наш државни интерес”, изјавила је Брнабић одговарајући на питање Радија слободна Европа о томе да ли ће се Србија прикључити санкцијама.

Након што су у недељу 23. маја белоруске власти присилиле авион компаније Рајанер да слети у Минск и притвориле новинара Рамана Пратасевича и његову девојку који су били на том лету, лидери Европске уније (ЕУ) позвали су на хитно увођење оштријих санкција Белорусији.

Шефови држава и влада ЕУ затражили су да се усвоје „неопходне мере”, које између осталог обухватају и забрану прелета ваздушног простора ЕУ за белоруску авиокомпанију, као и спречавање приступа европским аеродромима за летове белоруских авиокомпанија, преноси Танјуг

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading