Нови напад на Новака Ђоковића: Показао презир и одбацио озбиљност корона вируса

Чланци до у слово наводе идентичне полуистине, злобна тумачења и отворене и доказане лажи

Фотo: Енди Браунвил/АП Фото

Стварно се невероватне ствари дешавају! Тачније, нису невероватне јер се заиста дешавају, а то су упорни и константни медијски напади на Новака Ђоковића!

На дан када је најбољи тенисер света прославио рођендан, и спрема се за турнир у Србији, две публикације су симултано, на различитим језицима објавиле два идентична чланка, на енглеском и француском језику, са насловом: “На рођендан Новака Ђоковића погледајмо све његове менталне распаде на терену и скорашње контроверзе”!

Новаковим навијачима то није промакло и изазвало је велики бес. Да ствари буду још горе, не помињу се недавно ломљење рекета или урлање на терену, што је саставни део сваког спорта, али се и даље сматра неспортским понашањем, иако га свако ради.

Не, још горе је од тога, јер чланци до у слово наводе идентичне полуистине, злобна тумачења и отворене и доказане лажи.

Први на списку „афера“ је Адриа тур, од кога је прошло скоро тачно годину дана. Ови чланци пишу да је Ђоковић „показао презир и одбацио озбиљност коронавируса“. Наравно, не помиње се да су све епидемиолошке мере тада у Србији биле укинуте и да организација турнира није кршила ниједан једини закон или пропис.

Принтскрин: Мондо/Танјуг

Даље, наводи се за Новака несрећни Ју-Ес Опен, када је случајно погодио линијског судију, која је била обучена исто као деца за скупљање лопти. Нећемо вам качити снимак, знате и сами да је Ђоковић само бацио лопту на ту страну, као када добацује скупљачима лопти, а онда се десило то што се десило. Наравно, за аутора ових чланака то је био „ментални распад на терену“ и да је „гневно ударио лопту“. Срамота!

Треће, као да се аутор држи оног мота: „хиљаду пута поновљена лаж постаје истина“. Пише се да Ђоковић није послушао организаторе Аустралијан опена да дође раније у карантин, већ је “имао сопствени списак захтева, од којих је један био да играчи имају приватне куће са тениским теренима”. Али, ево, ми да 1.001. пут напишемо истину. Новак је имао свој, засебни карантин у кући у Аделејду, и није НИКАД имао никакве захтеве, него је као први играч света послушао остале и упутио МОЛБУ шефу турнира да се осталим играчима у карантину омогући да тренирају. Наравно, користити свој глас да би помогао другима је очигледно лоше за ове…

Као четврти „скандал“ наводи се да је Ђоковић јавно побеснео на терену када је изгубио сет у четвртфиналу од Александра Зверева. „Он се тада продро и разбио рекет”. И то је скандал? То је нешто што само Новак ради?

Наравно, уместо да после тога дође бар вест да је Ђоковић освојио тај Аустралијан опен, свој 18. гренд слем у каријери, поправио сопствени рекорд по броју освојених слемова у Мелбурну, долази још једна тачка:

„Ђоковић се изнервирао на Ролан Гаросу 2018. и у Монте Карлу 2019. и оба пута разбио рекет“.

Без коментара. Што каже једна Ђоковићева навијачица: „Немојте ми само рећи да ово није плаћено“!

Наслов и опрема: Стање ствари

(Мондо, 22. 5. 2021)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Можда је овај чланак плаћен, али на жалост још гори су наши филозофи који траже длаку у јајету а за то нису плаћени, него то раде из обичне злобе и аутошовинизма. Не примећују колико Новак помаже цркви, школама, вртићима (Пре неки дан у Љубишу направио један), али примете када оде да одмор на ЈАдран. При том опет не примећујући да углавном одмара у Београду, на Златибору, Сокобањи, Копаонику…
    Замерају му да служи глобализму, а не примећују да га обожавају у Кини, Италији, па чак и Шпанији која има свог хероја, НАдала, али га нескривено мрзе на пример у Лондону (одакле долази овај чланак), а о Њујорку довољно говори прошлогодишња дисквалификација. Замислите да Хрвати или Шиптари имају таквог хероја, вишеструког најбољег спортисте на свету, да ли би иједан Хрват или ШИптар реч лошу упутио о таквом великану? Не би него се од њих не би живело колико би се клинчили. А нама смета чак и човек који је: млад, верник, породичан, здрав, прав, леп, богат…. Да ли смо ми Срби заиста народ који не прашта нечији успех?

    17
    1
  2. Наш Ноле, показао да има мозак.
    И да зна чему служи.
    А то, идиоти и бедници не опраштају.

    20

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading