Јерусалим: Сукоби палестинских демонстраната и израелске полиције и после прекида ватре

Сукоби избили само неколико сати након што је примирје у Гази ступило на снагу

Џамија Ал-Акса (Фото: Бета/АП)

Најмање 75 Палестинаца повређено у сукобима с израелском полицијом

ЈЕРУСАЛИМ – Најмање 35 особа је повређено данас у сукобима између палестинских демонстраната и израелске полиције у комплексу џамије Ал-Акса у Јерусалиму, а скоро 40 на Западној обали, само неколико сати након што је примирје у Гази ступило на снагу.

Јерусалимска полиција је саопштила да је одмах по завршетку молитве стотине Палестинаца одржало слављеничке демонстрације у Ал-Акси у којима су махали палестинским заставама и транспарентима Хамаса и бацали камење и молотовљеве коктеле на полицијске снаге које су узвратиле шок бомбама и сузавцем.

Палестински Црвени полумесец пријавио је да је најмање 35 људи повређено у овим сукобима, а да је у сличним нередима у више градова на Западној обали повређено близу 40 особа, преноси ТАСС на основу извештаја телевизије Ал Арабија.

Инцидент се догодио након позива Хамаса на „дан беса” у Јерусалиму, а сукоби на том светом месту, које поштују јеврејска и муслиманска заједница, били су један од главних покретача оружаног сукоба између Израела и Палестинаца.

(Политика, 21. 5. 2021)

Јерусалим: Мирно после прекида ватре, верници се окупљају у џамији Ал Акса

Сукоби су трајали до ноћас у два сата по локалном времену, када је ступио на снагу прекид ватре

Прослава успостављања примирја у Гази (Фото: Јаху њуз)

Спутњикова камера налази се испред џамије Ал Акса у Јерусалиму, где су пре више од десет дана започели, а потом и ескалирали сукоби између Израела и Хамаса. Сукоби су трајали до ноћас у два сата по локалном времену, када је ступио на снагу прекид ватре.

Договор о прекиду ватре, постигнут уз посредовање Египта.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading