Повукао се Вигор Мајић, нови директор „Петнице” Никола Божић

Добро је да постоји добра особа, која је кроз целу деценију стасавала за ову позицију, и која разуме Петницу у њеној суштини, као и све изазове који се пред нама налазе, истакао Мајић

Вигор Мајић и Никола Божић (Фото: Танјуг/ИС Петница/Наташа Марковић)

Управни одбор Истраживачке станице Петница на редовној седници донео је одлуку да за новог директора те институције за додатно научно образовање младих именује Николу Божића, досадашњег програмског директора.

На седници је прихваћена молба дугогодишњег директора Петнице Вигора Мајића о повлачењу са тог положаја који је, између осталог, рекао да веома важно за такву институцију обезбедити квалитетан континуитет у раду и генерацијску транзицију.

„Добро је да постоји добра особа, која је кроз целу деценију стасавала за ову позицију, и која разуме Петницу у њеној суштини, као и све изазове који се пред нама налазе”, навео је Мајић, пише у саопштењу Истраживачке станице Петница. Наводи се да се нови директор Петнице, Никола Божић, више деценија бави образовањем, као и популаризацијом и промоцијом науке.

Божић је у Петници од својих средњошколских дана, где је био полазник на семинарима астрономије након чега је наставио ангажман као млађи сарадник, да би био и руководилац семинара астрономије, а свој пуни професионални ангажман ту је започео 2008. године као руководилац Одељења математичко-техничких наука, док је 2017. године изабран за програмског директора, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading