Златибор Лончар: Вакцинацију медицинских радника сматрамо обавезном

Ми за сада имамо 80 одсто вакцинисаних здравствених радника. Сви запослени у здравству су озбиљни, одговорни људи који дају пример и другима, нагласио министар здравља

Фото: Н. Марјановић

Вакцинацију медицинских радника сматрамо обавезном, иако одлука није још донета и у складу са тиме се и понашамо, а до сада је вакцинисано око 80 одсто здравствених радника, рекао је данас министар здравља Златибор Лончар.

Приликом дочека новог контигента кинеских вакцина „Синофарм”, министар је, на питање Танјуга да ли ће бити донета одлука о обавезној имунизацији медицинских радника, одговорио да ће се о томе размишљати уколико се процени да опада проценат вакцинисаних медицинара.

Златибор Лончар (Фото: Танјуг)

„Ми за сада имамо 80 одсто вакцинисаних здравствених радника. Сви запослени у здравству су озбиљни, одговорни људи који дају пример и другима”, нагласио је Лончар.

Оно на шта ће се министарство фокусирати јесте вакцинација младих, каже министар и додаје да се мора разговарати са људима о томе да не постоје докази и чињеници који указују на то да је било која вакцина која се у Србији користи, штетна те да не изазива никакве последице.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading