Бошко Обрадовић: Породица ће бити на првом месту у друштву

Покрет Двери већ 12 година организују Породичну шетњу, а ове године придружило им се више од 15 различитих удружења

Бошко Обрадовић (Фото: ФоНет/Божана Павлица)

Покрет Двери организовао је данас шетњу поводом Међународног дана породице, а лидер покрета Бошко Обрадовић рекао је да се овим скупом славе породични људи, брак, деца, рађање.

Породичну шетњу Двери организују већ 12 година, а кажу да им се ове године придружило више од 15 различитих удружења.

Породична Шетња (Фото: ФоНет/Божана Павлица)

На скупу, који је почео испред Скупштине Србије, Обрадовић је рекао да је то слика како они замишљају Србију, те поручио да када се Двери буду питале, породица ће бити на првом месту у друштву, јер сматрају да је породична политика најбоља политика за 21. век.

Обрадовић је рекао да је ово тренутак да проговоре у име свих породица које су данас угрожене економски, социјално, еколошки и на сваки други начин и да су се окупили да би их заштитили.

Породична шетња (Фото: ФоНет/Божана Павлица)

Он је изнео и захтеве Двери да се 15. мај прогласи за државни празник и нерадни дан, као и да скупштина из процедуре повуче, како је рекао, три „антиуставна“ законска предлога – о родној равноправности, истополним заједницама и о забрани дискриминације.

Обрадовић је изразио уверење и да је ово дан почетка буђења патриотске, националне, домаћинске, породичне и хришћанске Србије.

Породична шетња (Фото: ФоНет/Божана Павлица)

На скупу су се виделе страначке заставе, а учесници шетње најавили су да ће након програма испред Скупштине Србије, прошетати централним градским улицама до Калемегдана.

Опрема: Стање ствари

(Nova S, 15. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading