Чедомир Јовановић: Руски агенти хтели да ми дрогирају ћерку

Последњих година, а нарочито после емитовања серије “Породица”, трпим велике притиске, каже председник ЛДП-а

Чедомир Јовановић (Фото: Зоран Мрђа/Медија центар Београд)

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић тврди да је данас самоиницијативно отказао обезбеђење које му је пре 20 година доделила полиција и да је то урадио из револта јер га је полиција, како каже, раније данас обавестила да повлаче обезбеђење његовој деци.

Дошли су људи из Управе за обезбеђење личности и обавестили ме да укидају обезбеђење за моју децу. Тражио сам да ми написмено доставе процену по којој је таква одлука донета, али рекли су да нема папира, већ да ми преносе усмено. Онда сам рекао: „Мене ћете да чувате, а моју децу нећете?! Е, па не може!“ И вратио сам обезбеђење – каже Чедомир Јовановић за “Блиц”.

Јовановић сматра да за овакву одлуку не постоји безбедносно оправдање и да је усмено саопштавања срачунато да би се избегла одговорност за све што би могло да се догоди.

Јовановић каже да на дневном нивоу добија претње смрћу, углавном преко друштвених мрежа.

„Наркомане, ближи ти се крај, неће те спасити ни полиција ни војска, народ ће пресудити и теби и још некима“, гласи једна од порука која је Јовановићу недавно остављена на Фејсбуку, док у другој пише: „Треба човјека пустити да живи, али му прво побити сву фамилију да види како је туговати за својима када их нема.“

Јовановић истиче да је шокиран одлуком да буде укинуто обезбеђење његовој деци.

У лето 2019. године Јана је била у тржном центру са другарицом. Након биоскопа селе су у „Мек“, а онда су им пришла тројица мушкарца. Другарицу су одгурнули, а Јани су сипали неки прах у сок и терали је да попије. То је видео гост који је питао да ли је све у реду, а затим га је један од тројице ударио и оборио на земљу. Другарица је позвала моју супругу, а она полицију. Када су дошли, тројица мушкараца су извадили руске дипломатске пасоше, а затим је по њих дошао неко из руске амбасаде и извео их – тврди Јовановић и наводи да је касније утврђено да је прах који су сипали у сок у ствари дрога МДМА (екстази).

Породица Чедомира Јовановића (Извор: Инстаграм/Блиц)

Јовановић каже да су након тога деца и он били у полицији да дају изјаве и да су га у МУП-у замолили да о случају не говори у јавности. Сада, како каже, нема разлога да ћути.

Михајлу су резервисали гробницу и штампали му умрлице! Када путује због школовања у Немачкој га дочекује немачка полиција, у Енглеској енглеска. Такав живот води. А питао ме је недавно зашто не може сам са девојком да изађе, па сам му по ко зна који пут објашњавао – наводи Јовановић.

Јовановић каже да је пре неколико дана ишао на састанак и да је стајао на семафору када је човек на аутобуској станици скинуо панталоне и показао му полни орган.

То је трајало три минута, али нико из моје пратње није одреаговао. И да нисам био ту и да нисам штићена личност, па ваљда је ред да санкционишу онога ко нарушава јавни ред и мир – истиче Јовановић.

Обезбеђење му је, како каже, додељено фебруара 2001. године након што му је испод аутомобила постављена бомба.

Три године касније, тврди, на првој седници Коштуничине владе донета је одлука да му обезбеђење буде укинуто, али само седам дана касније одлука је ревидирана јер је процена полиције била да је угрожен.

Јовановић, супруга и син – у том тренутку једино дете – добијају обезбеђење, а обезбеђење је постављено и испред зграде у којој су живели. У међувремену, свако дете је добијало пратњу јер је процена била да је неопходно.

Последњих година, а нарочито после емитовања серије “Породица”, Јовановић, како каже, трпи велике притиске.

Неко оваквим поступцима покушава да ме конфронтира Вучићу – тврди Јовановић.

На наше питање да ли је с Вучићем разговарао на ову тему каже да није, “јер то није тема којом један председник треба да се бави”.

Опрема: Стање ствари

(Нова српска политичка мисао, 14. 5. 2021)

Александар Боцан-Харченко: Измишљотине Чедомира Јовановића

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко тврди да је изјава Чедомира Јовановића злонамерна измишљотина

Александар Боцан-Харченко (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

Дуго нисмо читали такве злонамерне измишљотине. Њихова потпуна апсурдност је очигледна свима, који здраво расуђују, и не заслужује никаквих коментара, каже кратко за Спутњик амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко поводом тврдњи лидера ЛДП-а да су непознати људи, наводно с руским дипломатским пасошима, сипали дрогу у пиће његове ћерке.

Јовановић је у изјави за „Блиц“ навео да је отказао своју пратњу зато што је његовој деци укинуто обезбеђење, а објашњавајући зашто је то неопходно испричао шта се наводно догодило његовој ћерки 2019. године.

Како каже, у лето те године у тржном центру „Ушће“ непознати људи сипали су јој неки прах у сок и терали је да га попије а кад је дошла полиција тројица мушкараца извадила су руске дипломатске пасоше. Према тврдњи Јовановића, затим је по њих дошао неко из руске амбасаде и извео их, а касније је утврђено да је у праху била дрога МДМА.

Јовановићу је обезбеђење додељено још 2001. године, а у међувремену свако његово дете је добијало пратњу јер је процена била да је то неопходно.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 14. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

  1. Почела је предизборна кампања. Треба се позиционирати, извући новац са Запада. За то су потребни, наравно, Руси. Оптужујући њих, обезбеђујете својој деци бесплатно школовање на Западу.

    22
  2. 20 Godina ovaj nesoj ima obezbedjenje koje placaju gladni Srbi. .

    19
  3. Ne shvata da je proslo vreme kada je mogao da unovci svoje jadne usluge. Novi poredak ne treba vise takve poput njega jer igraju otvorenih karata. Ceda **** bi da mazne jos neku lovu i pri tome malo paznje. **** **** **** *** Sto je bilo bilo je. Lake love nema vise. ***** **** **** *** ****

  4. Šta, zar se ovaj nije spalio u znak protesta ispred bolnice za lečenje zavisnosti?

Оставите коментар