Београд: Одржан скуп подршке Палестинцима

Учесници скупа носили су палестинске заставе и узвикивали „Слободна Палестина”, „Спасите Јерусалим”, „Спасите Газу”

Фото: Милош Мишков/Бета

Палестинска дијаспора у Србији одржала је данас у центру Београда протест у знак подршке палестинском народу у Јерусалиму, Гази и целој Палестини, на којем се могло чути „Живела Палестина”, „Живела Србија”, „Гази је потребан наш глас” …

„Наша порука јасна је и једноставна – овде смо да дамо подршку нашем народу, да кажемо да желимо да живимо у миру, да имамо нашу независну државу, Источни Јерусалим као главни град”, рекао је представник палестинске дијаспоре у Србији Сами Хијо.

Хијо сматра да без Јерусалима не може да буде државе Палестине. Палестинска дијаспора у Србији, како је прецизирао, броји око 500 чланова.

Фото: Милош Мишков/Бета

Учесници скупа носили су палестинске заставе и узвикивали „Слободна Палестина”, „Спасите Јерусалим”, „Спасите Газу”, „Престаните са убијањем деце”.

Израел је јуче појачао ваздушне нападе на палестински Појас Газе, али су с друге стране пројектили погодили израелске градове други дан заредом, у погоршању оружаног конфликта у којем је страдало најмање 28 особа у палестинској енклави, а двоје је погинуло у Израелу, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 5 .2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Посебно поглавље српске историје звано „братски народи“. Онако, најкомичније поглавље. Сви оду негде туристички и врате се, а Срби оду и нађу браћу. Kад овде на Балкану нису научили лекцију, то значи да су отпорни на интелигенцију…..
    („Нема нама већег брата од Јасера Арафата“ vs „Браћа у страдању јевреји“)

    9
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading