Дан победе у Вуковару: Поново скандирали „Убиј Србина”

Код ресторана Морнар око 11 часова група од око 100 младића обучених у црно поново је узвикивала „Убиј Србина”, а полиција је реаговала

Вуковар: Мацолом на ћирилицу (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

ЗАГРЕБ – У Вуковару се данас, на Дан победе над фашизмом, догодио нови антисрпски инцидент, након што је прошле недеље група навијача у Боровом Селу узвикивала „Убиј Србина”, јављају хрватски медији.

Како је изјавио председник вуковарског СДС С Срђан Колар, код ресторана Морнар око 11 часова група од око 100 младића обучених у црно поново је узвикивала „Убиј Србина”, а полиција је реаговала.

Према писању портала „Новости”, ти младићи су крај крста у Вуковару уз бакље развили транспарент на којем је писало: „Кољачи и злочинци табу су тема. Хрвате се у затвор за узвике спрема”.

Колар рекао је да су га због овог догађаја звали бројни грађани Вуковара који су узнемирени након сличног инцидента који се десио на православни Васкрс у Боровом Селу.

Фото: portalnovosti

„Верујем да је до свега дошло због бунта јер су приведени они који су прошле недеље у Борову скандирали сличне пароле”, оценио је Колар, преноси Танјуг.

Портпарол Полицијске управе вуковарско-сремске Драгослав Живковић потврдио је да је дошло до окупљања између 150 и 200 људи код крста у Вуковару, да окупљање није било најављено, као и да је полиција контролисала скуп.

Група од двадесетак млађих мушкараца прошла је на православни Ускрса кроз Борово Село уз повике „Убиј Србина” и „Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати”, а пратила их је полицијска патрола.

Због тог инцидента хрватска полиција је поднела кривичне пријаве против 14 особа.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар