Фондација Алек Кавчић почела са испоруком уџбеника школама

Досад је испоручено скоро 10.000 различитих уџбеника фондације „Алек Кавчић”

Фондација „Алек Кавчић” почела је са испоруком бесплатних штампаних уџбеника основним школама у Србији.

Како је саопштено из Фондације, досад је испоручено скоро 10.000 различитих уџбеника.

Школе су најчешће наручивале штампане уџбенике за седми и трећи разред, а затим за осми и други, као и за први разред основне школе.

„То није коначан број, јер се нове школе јављају свакодневно. Такође, позивамо све школе у Србији, учитеље и наставнике који желе да њиховим ђацима пошаљемо бесплатне уџбенике да се јаве фондацији”, наводи се у саопштењу Фондације „Алек Кавчић”, преноси Танјуг.

Крајем априла, немачка издавачка кућа „Клет”, која делује и у Србији, поднела је тужбу против Фондације „Алек Кавчић” због, како се наводи, нелојалне конкуренције.

„Тужбом због нелојалне конкуренције ‘Клет’ тражи да се Фондација не понаша нелојално јер крши кодексе пословног морала и добрих пословних обичаја. Фондација се преко сајта besplatnabiblioteka.com рекламира да нуди бесплатне уџбенике који то нису”, наводи се у писаној изјави коју је „Клет” крајем априла доставио Танјугу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Када Клет и остала мафија дословно униште „Завод” онда је то сасвим нормална конкуренција а када поштен човек хоће да помогне напаћеном народу у борби са пљачкашима онда је то за тужбу. Није него. Барабе једне, треба их уништити и отерати одакле су и дошли, крвопије незасите. Највећи проблем је ова трула власт која све ради због лично интереса званог „ проценат”. Пуна подршка госп. Кавчићу, уништимо их са задовољством.

    11
  2. Срамотно је сакривање пљачке родитеља иза лажне реформе образовања ,ЗУОВ је центар дезинтеграције образовног система.Они су минирали образовни систем да би Хрвати и Аустријанци непрекидно штампали и зарађивали . Зато их ја сматрам диверзантском организацијом.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading