Александар Вучић: Држава ће и невакцинисане излечити од короне ако је у могућности, али запослени у јавном сектору неће имати плаћено боловање

Вучић изјавио да ће Влада разматрати одлуку да запослени у јавним предузећима и јавним органима – војници и полицајци, уколико нису вакцинисани, а заразе се короном, немају плаћено боловање од короне

Александар Вучић (Извор: Снимак екрана/ТВ Пинк)

  • Српској економији иде добро, а секирамо се због вакцинације, јер је она све. Ако будемо имали преко 6 одсто раста, биће мањи дуг. Све зависи од раста и вакцинације – рекао је Александар Вучић у емисији „Ново јутро“ на ТВ Пинк.

О антиваксерима

Председник је додао да је чуо разне теорије антиваксера, и да је имао случајеве са људима са којима је сарађивао, а који су се касније разболели.

  • Нико неће да приморава никога, ви људи немојте, верујте у теорије. Имате много преваранта, није да има лудака, али има и превараната којима су друштвене мреже дале за право да се баве тиме. Свашта сам слушао, како се чипују људи, како ће не знам шта да се деси. Десило ми се неколико пута, са пријатељима, ја не знам, ја мислим да имам посла са озбиљним људима, и онда сазнам да су антиваксери. А када се разболе, па их недељама чувамо у болницама, сазнате да им чланови фамилије нису вакцинисани – додао је Вучић.

Вучић додаје, да поводом деловања појединих председника општина није задовољан, када је у питању проценат вакцинације.

  • Део људи је свестан, део није. Не могу да објасним колики је мој јед и гнев. Синоћ сам позивао председнике општина, изабрани су извесно, људи су веровали политици коју сам представљао – коментарисао је председник.

О вакцинацији

Када је у питању вакцинација по руралним местима, Вучић најављује да ће лично разговарати са људима по разним местима.

  • Када сам био у Пуковцу, преко 4.000 људи је вакцинисано, а пре него што будем отпутовао, ја ћу путовати и разговарати са народом, Лајковац, Милановац… – додао је председник.

Сви који угрожавају јавно здравље завршиће иза решетака

Поводом антиваксера, који се често воде појединим теоријама, председник додаје да ће сви који угрожавају здравство завршити иза решетака. – Нека мени дођу да деинсталирају те чипове, а они ће завршити иза решетака, јер угрожавају здравство, лажима и преварама.

Разматрамоневакцинисани у јавном сектору без плаћеног боловања

Вучић је изјавио да ће Влада Србије разматрати одлуку да запослени у јавним предузећима и јавним органима – војници и полицајци, уколико нису вакцинисани, а заразе се короном, немају плаћено боловање од короне.

Вучић је за ТВ Пинк казао да то тек треба да потврди Влада и додао да ће држава и невакцинисане излечити ако је у могућности, али да неће имати плаћено боловање од короне.

„То је по мени више него фер“, казао је Вучић додајући да се он као врховни командант Војске Србије вакцинисао те да нема логике да неки војник сматра да је паметнији и да одбија да се вакцинише.

Како каже, примио је две дозе вакцине, није осетио ни да су га убили, а није имао ни никаквих проблема, већ је радио све време.

„Замислите ви војника или полицајца чији се врховни командант вакцинисао и који каже да је потребно да се сви вакцинишу, а он каже не, не, ја сам паметнији од тебе и то је моја одлука. Хоћеш тако да ми кажеш и да не дај Боже дође до некога сукоба негде и ми кажемо да се иде се у пробој обруча, а он каже не, не ја сам паметнији, ми треба да се повучемо назад. Која је друга логика“, казао је Вучић.

Истиче да нико никога неће натерати да се вакцинише и поручује антиваксерима да слободно верују у глупу теорије завере да вакцина не ваља.

Како каже, један део људи је свестан да вакцина може да сачува живот, док други део људи није.

Наводи да је током прошле ноћи позивао чланове СНС-а који су председници општина и градоначелници, а који се нису до сада вакцинисали како би их мотивисао да то учине.

„Не знате колики је мој јед због тога, изабрани су на то место због поверења у политику коју сам представљао. Лепо ти је да будеш председник општине, али први пут када је требало да послушаш и вакцинишеш се, ти кажеш не, не, ја сам паметнији“, каже председник Србије.

Додаје да је на представницима власти да учине све да мотивишу грађане да се вакцинишу у што већем броју.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Агенције/НСПМ, 5. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

6 replies

  1. Лажовчина поново игнорише Устав.
    Већ је наслов довољан да се даље не чита.

    34
    1
  2. Врховни командант може све невакцинисане војнике и
    старешине да ражалује и отпусти их из Војске Србије.
    Зашто то не уради?
    Ако их све ражалује и отпусти, једино може да их замени
    мигранима, ионако су сви војно способни и са завидним
    борбеним искуством и вештином руковања хладним
    оружијем – посебно ножевима!

    35
    3
  3. Господо војници, можда је време да поразмисите шта вам је чинити, док не почне да стреља невакцинисане. Хоћете ли и ту наредбу испуњавати?
    Ви сте наоружани.
    Лудило, полако, превазилази све границе. Он је, очигледно, некоме обећао да ће вакцинисати Србе. Сутра може обећати да ће их стрељати. Сваки тоталитаризам је, суштински, исти и завршава масовниом злочином. Једнин начин да се то спречи је да се лудаци уклоне на време.

    30
    1
  4. Кад Вучић каже неће бити обавезне вакцинације, то значи биће је под претњом. Кад каже победили смо корону, то значи да је увезао још ваккцина за експериментисање. Кад каже робијаће они који су против вакцинације, то значи да ће одстрањивати опоненте обележавајући их као антиваксере.
    Кад каже повући ћу се из политике, то значи да планира да влада до крај живота.
    То уопште не значи да ће владати још дуго.
    Како год, веће ђубре него што је не може да постане, шта год да још каже или уради. Исто тако не може ни зарадити тежу казну од оне која му следи за досадашње заслуге. Он се више не бори за власт. Не ни за слободу. Метастазирао је и сад се бори за живот.

    24
    1
  5. “Заштитник Устава” се баш уживѣо у улогу. Је л у том Уставу прочитао да је “врховни командант”? Или је само повѣровао имењаку Вулину на рѣч? Звање “прѣдсѣдника републике” му нѣје довољно? Па и то звање, које је формално стекао, вапи да се стави под наводнике кад се нађе пред његовим именом.

    Његове “изјаве” одавно нѣсу ни за какво коментарисање, кад је већ ускратио сваку могућност да се на њих разумно и цивилизовано одговори. Једино су за спрдњу. Макар и ону најприземнију, ПУФ-овског типа – том нивоу и припадају.

    24
    1
  6. Нетачно је прената изјава Председника у делу о боловањима:
    Неће добијати 100% боловања они који се заразе короном а нису вакцинисани него уобичајених 65% или колико је већ дтандардно, предвиђено законом.
    Сада сви који се заразе короном примају 100% плате иако не раде и по неколико месеци.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading