Котор: Вандализам испред Цркве светог Николе

Групица Которана је вршила нужду на улазним вратила Цркве светог Николе а потом су вређали попадију на националној основи

Црква Светог Николе у Котору (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Најмање четири особе у ноћи између 2. и 3. маја вријеђале су попадију Ивану Кривокапић, супругу которског свештеника Немање Кривокапића, након што их је упозорила на недолично понашање.

Которани су  вршили нужду (уринирали) на улазним вратима цркве Светог Николе у Старом граду, а када их је супруга которског пароха, са прозора оближњег парохијског дома, критиковала због тога, почели су да је вријеђају и на националној основи. Она је рекла да су такође бацали стаклене предмета према њеној кући и наставили да је вријеђају и да јој пријете. Госпођа Ивана је позвала полицију и одмах након пријаве, полицијска патрола је упућена на лице мјеста

„Одмах је на лице мјеста упућена патрола која је у близини… Испред кафе бара ‘Карампана’ примијетили су неколико лица, да би се та група удаљила трчећим кораком када су опазили полицајце… Након обављеног разговора са И. К. и предоченог снимка са лица мјеста, оперативним радом дошло се до податка да су на тргу била присутна четири лица. Три лица су обезбијеђена и од њих су прикупљена обавјештења“, казали су из УП и додали да је о догађају обавијештен и дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Котору.

„Који је саопштио да ће се изјаснити о квалификацији дјела након прикупљених обавјештења, снимака са надзорних камера и других доказа. Рад полиције на утврђивању свих чињеница и идентификовању лица, као и њихове појединачне одговорности у овом догађају је у току“, рекли су из Управе полиције, а Аџић, Банићевић и Кривокапић ноћ провели у притворским просторијама.

Опрема: Стање ствари

(Митрополија црногорско-приморска, 4. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. E da je živ pok. prota Momo Krivokapić, istukao bi ove bitange da nikad više ne pomisle da ovako nešto urade. Ovo je sunovrat C.Gore.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading