Сергеј Лавров: Још да нас оптуже за убиство Франца Фердинанда

Добро је што још увек нисмо окривљени за убиство надвојводе Фердинанда, али шансе су да све иде у том правцу, каже Лавров

Сергеј Лавров (Фото: Министарство спољних послова Русије)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас, коментаришући оптужбе Бугарске против руских држављана за наводно организовање експлозија у Бугарској у периоду између 2011. и 2020. године, да је изненађен што Русија још увек није оптужена за саучесништво у убиству надвојводе Франца Фердинанда, што је било повод за Први светски рат.

„Добро је што још увек нисмо окривљени за убиство надвојводе Фердинанда, али шансе су да све иде у том правцу”, рекао је Лавров у одговору на питање руске агенције Тасс да прокоментарише такве оптужбе, јавља Танјуг.

Портпаролка бугарског главног тужиоца Сијка Милева је раније данас рекла да постоје сумње да шест Руса стоји иза четири експлозије у фабрикама муниције у Бугарској, у периоду између 2011. и 2020.

У тим фабрикама су били производи који су припадали бугарском трговцу оружјем Емилијану Гебреву.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Уважени господине Лавров, ја се не бих кладио да Лењин и остали руски револуционари нису имали утицаја на Гаврила Принципа. Главни идеолог Младе Босне, Владимир Гаћиновић 1915. године оправдавао је антентат у кијевским новинама „Мысль“ следећим речима: „Ми знамо и волимо вашу идејну историм, она у великој мери утиче на нас ( Чарнишевски, Герцен, Бакуњин). Ми смо, ако хоћете, ваша идејна колонија“.

    Гаврило Принцип, својим хицем у срце капиталистичке Европе отворио је пут руским револуционарима. Да није било Принципа, Лењин никада не би постао најзначајнија личност руске историје, вероватно нико не би ни знао за њега.

    Уважени господине Лавров, друга је ствар ако се одричете Октобарске револуције. У том случају, устина нисте учествовали у атентату, свалите све на нас Србе. Ми и онако немамо чега да се стидимо!

    На жалост, у Србији, ова изјава остаће непротумачена због домаћих историчара са англосаксонских универзитета који би пре себи одсекли језик него признали да је Гаврило Принцип био социјалистички револуционер предан учењу руских комуниста. Хвала у сваком случају што мислите на нас, кад-тад, доћи ће нам из ду*ета у главу!

    1
    3

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading