Вјоса Османи: Нон пејпер садржи идеје Београда и Москве

Ниједан ‘нон-пејпер’ не може да промени наше приоритете или наше праведне захтеве у односу на Србију – расветљавање судбине несталих, правда и ратна одштета, каже Османијева

Вјоса Османи у Скупштини тзв. Косова (Фото: Valdrin Xhemaj/EPA)

Идеје представљене у најновијем „нон-пејперу“ попут промене граница, стварања аутономних регија или трећег нивоа власти, представљају „стратегију Србије да се такав приступ нормализује и постане део расправе“, оценила је косовска председница Вјоса Османи.

Вјоса Османи је на Фејсбук налогу написала да је „ово стара стратегија Србије, поновљена сада како би се такав приступ нормализовао и постао део дневне расправе, а затим и агенде дијалога, опасног и дестабилизујућег захтева, али и Русије“.

Позива да се „не упада у такву замку“ и да „на Kосову верују својим савезницима, али пре свега себи“.

„Данас је дан када се сећамо својих најмилијих чију судбину још увек не знамо. Све док траје наша туга за њима, одговор на судбину несталих налази се у Србији. Ниједан ‘нон-пејпер’ не може да промени наше приоритете или наше праведне захтеве у односу на Србију – расветљавање судбине несталих, правда и ратна одштета“, написала је Османијева.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 27. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар