САД: Западна Вирџинија чашћава са 100 долара младе који се вакцинишу

Новац за исплату обвезница ће бити обезбеђен из програма савезне владе за опоравак од ковида

Фото: Черил Гербер

Власти америчке савезне државе Западне Вирџиније најавиле су да ће младима понудити 100 долара у обвезницама, уколико се вакцинишу против ковида-19.

Челници Западне Вирџиније се надају да ће обвезнице мотивисати популацију од 16 до 35 година да приме вакцину против корона вируса, преноси Би-Би-Си.

„Наша деца данас вероватно заправо не схватају колико је важно угасити ову ствар“, навео је гувернер Западне Вирџиније Џим Џастис.

Западна Вирџинија је међу америчким државама које су у врху по броју вакцинисаних становника, али се тај напредак успорио протеклих недеља.

Забринутост је већа због тога што су млади људи колебљиви када је реч о одлуци да приме вакцину.

Млади који живе у Западној Вирџинији би, према предлогу власти, могли да подигну 100 долара уз камату коју би добили у тренутку подизања новца. Обвезнице ће бити понуђене и свима старости од 16 до 35 година који су се већ вакцинисали.

Западна Вирџинија налази се на 16. месту по броју нових случајева по особи у САД, наводи Њујорк тајмс.

Гувернер Џастис је навео да је, од милион и по становника који могу да приме вакцину, 52 одсто грађана примило цепиво и додао да се још око 40 одсто становништва размишља да ли да се вакцинише.

Новац за исплату обвезница ће бити обезбеђен из програма савезне владе за опоравак од ковида од 1,9 билиона долара, који је ступио на снагу прошлог месеца.

У САД је дозвољено свим особама старијим од 16 година да се вакцинишу против корона вируса, а према извештајима Центра за контролу болести, нешто више од половине одраслог становништва је примило бар једну дозу цепива.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(РТС, 27. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading