Смедерево: Профит може, здравље мора

Никола Крстић из Покрета „Тврђава” изјавио да би највише волео да кинеска компанија прави двоструко већи профит, али не по цену здравља грађана и кршења закона

Фото: О.М.

Смедерево ‒ Покрет „Тврђава” организовао је на градском тргу у Смедереву трибину под називом „Да ли је екологија политика?” Одговор је – да. Све што се са нашим животима дешава јесте нека врста политике и везано је за њу, поготово када је екологија у питању, чуло се на трибини.

Екологија јесте политика јер утиче на наше животе, а нечињење државних органа угрожава здравље грађана, поручио је архитекта Драгољуб Бакић, оценивши да је потребно 30 милијарди евра и 30 година да бисмо успели да испунимо све што стоји у поглављу 27.

Адвокат и бивши повереник Родољуб Шабић, рекао је да нас еколошки проблеми прате годинама уназад. Губицима које је четири године правио страни „професионални менаџмент” у железари, могло је да се реши загађење у Смедереву, поручио је он.

Никола Крстић из Покрета „Тврђава” нагласио је да није против железаре и да би највише волео да кинеска компанија прави двоструко већи профит, али не по цену здравља грађана и кршења закона. Жељко Бодрожић, председник НУНС-а, говорио је о стању у медијима, поготово локалним, које је допринело да се глас о екологији не чује довољно и да се проблеми нагомилају.

Оливера Милошевић

Опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 4. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading