Југослав Кипријановић: Антиуставни закони стигли у Скупштину Србије

Србија се враћа у претпотопско доба крупним корацима, а враг је однео шалу

Фото: Стање ствари

Министарка са повезом на очима

Иако је у пакету требало да у скупштинску процедуру уђе и Предлог закона о истополним заједницама, незванично смо сазнали да овај накарадни закон није послат у Народну скупштину због интервенција Венецијанске комисије, што не значи да се и он неће ускоро наћи пред посланицима.

Гордана Чомић Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Поставља се објективно питање да ли су министарства која су дала сагласност и министри који су гласали да се овај предлог министарке Чомић проследи Народној скупштини свесни да крше Устав над којим су се заклели?

Дијагноза-френдли влада

Према незваничним информацијама до којих је дошла редакција iFamNews-а за усвајање ових закона на 50. седници Владе, одржаној 22. априла 2021, гласали су премијер и сви министри осим министра Ненада Поповића, који је гласао против, што може да му служи на част.

Министар за бригу о породици и демографију, Ратко Дмитровић, био је одсутан због болести, али је његово министарство дало сагласност на законе, што је скандал првог реда, јер је управо ово министарство требало да издејствује да се ови закони не нађу ни пред Владом ни пред посланицима у Народној скупштини. Шта овај човек ради у Влади, није баш најјасније. Очигледно је да се баш и не меша у свој посао. Памтим га као часног човека и истинског патриоту. Било би најчасније да се из овакве Владе повуче, ако је нешто од части остало.

Устав Републике Србије – шта то би?

Одговорност за кршење Устава биће и на др Дејану Ђурђевићу, директору Републичког секретаријата за законодавство и његовим колегама који су ове предлоге парафирали, а који су, иначе, били у обавези да примете неуставност ових предлога закона и да их врате министарствима на дораду или да их повуку из процедуре, као што је то ово тело урадило приликом претходног покушаја да се изгласа предлог закона о родној равноправности. Том приликом је Секретаријат јасно утврдио да је појам ”рода” непознат Уставу, као што је и сад непознат, јер је Устав исти. Министри могу да предлажу и законе о летећим аутомобилима и НЛО, али Устав је ту да све који превише полете, приземљи. Зашто овога пута није било тако?

Или Устав у Србији више не важи?

Ако Устав више не значи ништа за властодршце, онда не би требало да важи ни за грађане. Онда, ако одлучимо да више не плаћамо порезе и комуналије, то је наше право, зар не? Ако ћемо да почнемо да једни од других отимамо и једне друге да убијамо и да не одговарамо пред законом, и то је сад дозвољено?

Србија се враћа у претпотопско доба крупним корацима, а враг је однео шалу.

Портал Народне Скупштине где се види који су закони ушли у скупштинску процедуру

Узмите се у памет

Иако је скоро целокупна српска интелектуална елита покренула Петицију Коалиције за природну породицу, и иако је став Српске православне цркве недвосмислен, Влада се одлучила да гази даље мимо воље народа, а по агенди светских моћника који овом народу и овој земљи никада није донела, не доноси и неће донети ништа добро.

Последњи је моменат да се власт узме у памет и не стави ове законе на гласање. У супротном, последице могу бити несагледиве.

Предлог Закона о родној равноправности који је стигао у Народну скупштину Србије можете погледати овде.

Предлог Закона о изменама и допунама закона о забрани дискриминације који је стигао у Народну скупштину Србије можете погледати овде.

Опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 27. 4. 2021)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Boli Gocu ona stvar ona tera Sorosevu agentu da nekazem pederluk.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading