Драгослав Пакић: Словени Палмине Сабраће

Својевремено у Ирану шах Палма или Пахлави, сад није битно, изгубио најважнију партију шаха, па смо одлучили да се ослонимо на сопствене снаге

Драгослав Пакић (Фото: Јутјуб/Снимак екрана)

Дуго смо размишљали који и какав би програм за лепше мало сутра могао бити прихватљиво ефикасан и, за широке бирачке масе, тако атрактиван да би се ова власт преко ноћи срушила као кула од карата које тапкароши на улазу у Европу још нису успели да утапкају наивним посетиоцима.

Првобитна идеја је била да са шефом противничког табора организујемо партију шаха јер ионако имамо много већи број пиона од којих сваки на осмом реду табле може постати краљица што би нам, ако би се угледали на Енглеску, обезбедило останак на власти за следећих најмање стотинак година.

Онда нам је неко дошапнуо да је својевремено у Ирану шах Палма или Пахлави, сад није битно, изгубио најважнију партију шаха, па смо, пажљиво разматрајући и такве могуће исходе, ипак одлучили да се ослонимо на сопствене снаге па куд пукло да пукло, а пуца тамо где се бој „не бије свијетлим оружјем“.

Драган Марковић Палма (Фото: Немања Јовановић)

Решили смо, дакле, да се подухватимо озбиљног посла на сређивању локалних прилика и увођењу толико очекиваних промена.

Ево, шта смо смислили за сам почетак, а после свако на своју страну:

– Да се сруши БГ на H2O и врате уџерице и неправедно протерани пацови. И Фолксдојчери у Банат;

– Да се Главна железничка станица врати у стање по Крлежином опису са мирисима на расквашене српске опанке и бели лук. Тако би се, помоћу белог лука и расквашених ужичких опанака, најефикасније обезбедила неопходна социјална дистанца. Корона 19 би добила комплекс ниже вредности што би обезбедило имунизацију на сваку врсту учешћа у јавном животу без употребе вакцина увезених са сумњивих, малигних дестинација.

– Да се колосецима за прилаз станици, Београд испарцелише на грађански БГ, про-другосрбијански и онај други – сељачки, про-стачки. На прелазима пруге из једног у други део града, рампе никако не постављати, па ко прође, прође. Оправдане су наде да ће мало ко успети да се прошверцује без партијске књижице и без опасности по сопствени голи политички живот.

– Споменике Стефану Немањи и Стефану Лазаревићу порушити до темеља. Код Немање и темељ.

Споменик Стефану Немањи (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

– Вратити Славију у првобитно стање, не заборавити на Димитрија Туцовића, а Митићеву рупу још више прокопати.

– Мостове не дирати, срушиће се сами заједно са овом влашћу коју чека Јеремићева лустрација по правди Бога и Хашког трибунала.

– Градски водовод и канализацију поделити на водовод за грађане и канализацију за авлијанере. Никакви прелази са једне на другу страну, као што је случај са странкама, апсолутно не долазе у обзир.

– Круг двојке проширити до Земуна, ако већ не може да досегне до Загреба. Брисел може мало и да сачека. Чекамо и ми, па ником ништа.

– Не дозволимо да нам вода уђе у уши. Ако би се то десило, канал Моравском долином, на релацији Беч – Будимпешта – Београд на води – Солун, са једним краком за Бујановац и Прешево, који нам Европа нуди у замену за Косово равно, неће имати чиме да се напуни. Поготову ако сва канализација остане на супарничкој страни која је само ту јака и сигурна и осећа се као код куће.

– Шуме и горе сачувати за Тадића и Мила да би имали одакле да делују, или где да се сакрију – партија још није дефинисала борбену стратегију.

– Иако тешка срца, прихватили бисмо да је у Јасеновцу, бар како просвећени Запад преко својих дипломатских представника тврди, извршен геноцид над Јеврејима, Ромима, који као такви у то време нису ни постојали, и тамо неким Словенима. После су се извињавали на учињеном лапсусу за узгредно помињање Словена. Мислили су да кажу – Словенци. Штос им није помогао као ни извињење Миће Јовановића Мегатренда, Палми за оптужбу за подвођење жена и девојчица опет неким СПС Словенима (Словени Палмине Сабраће).

– Пошто смо срушили Берлински зид, кренимо на Кинески, а сав шут од порушених зидова и наведених београдских рогобатних творевина употребити за изградњу зида према Мексику. То би био наш немерљиви и пријатељски допринос инфраструктурним подухватима који очекују и наше пријатеље тамо далеко.

Са нама ће Србија бити Косово, ако Бог дâ и мудра стара дама, Европа, на челу са Тањом Фајон.

Напред у лепше јуче! Србија је Косово!Categories: Сатиристика

Tags: , , ,

Оставите коментар